FOTO: null

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić prisustvovao obilјežavanju Dana Oružanih snaga BiH u vojnoj bazi Bagram, u Islamskoj Republici Avganistan.

Predsjedavajući Ivanić izvršio je smotru jedinice Oružanih snaga BiH angažovanih u operaciji podrške miru „Odlučna podrška“, u Avganistanu. Čestitao je oficirima, podoficirima i vojnicima Dan OS BiH i zahvalio im za snažnu ulogu u očuvanju mira u toj zemlji, saopšteno je iz Predsjedništva. 

„Način i odgovornost kojima djelujete svjedoči o visokom nivou profesionalne pripremlјenosti. Sve to pokazuje da ste istinski ambasadori svoje zemlјe“, rekao je Ivanić.

Ivanić je obavijestio pripadnike OS BiH da je Predsjedništvo BiH usaglasilo dokument „Pregled odbrane“, koji bi trebalo da dovede do bolјe opremlјenosti Oružanih snaga BiH, ali i bolјeg standarda njenih pripadnika.

Pripadnike Oružanih snaga BiH pozdravili su i zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Anto Jeleč. Svečanosti obilјežavanja Dana OS BiH prisustvovali su predstavnici vojski zemalјa koje učestvuju u operaciji „Odlučna podrška“ u Avganistanu.

Na svečanosti je govorio i komandant vojne baze u Bagramu general-major Džon Tompson, koji je izrazio zahvalnost pripadnicima OS BiH i istakao njihovu visoku profesionalnost i odgovornost u radu.

U operaciji podrške miru „Odlučna podrška“ prisutno je 55 pripadnika kontingenta Oružanih snaga BiH. U vojnoj bazi Bagram nalaze se 3 oficira, 10 podoficira i 32 vojnika, od kojih su 3 žene, te 10 pripadnika (8 oficira i dva podoficira) u bazi Mazar Sharif na sjeveru Avganistana, stoji u saopštenju Predsjedništva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )