FOTO: null

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posjetio je danas gradilište Saborne crkve u Mostaru, naglasivši tom prigodom kako je to posljednji veliki vjerski objekt u BiH bilo koje od religija, koji je razrušen u zadnjem ratu, a da nije do kraja obn

Banjalučka Ferhadija se polako privodi kraju i činim mi se da je veliki dio drugih vjerskih objekta završen , kazao je Ivanić, naglasivši kako je Saborna crkva jedan od najznačajnijih objekta Srpske crkve te da je obveza nove vlasti da uradimo sve da se njezina obnova završi, prenose Nezavisne .

Ivanić je ovim posjetom, kako je kazao, želio i skrenuti pažnju donatorima, institucijama BiH i ostalim da ovu crkvu treba što skorije obnoviti te da se kroz obnovu ovakvih objekata stavi točka na razaranja iz prošlog rata. 

Osvrnuo se i na položaj Srba u FBiH,, naglasivši kako se uvijek trudio da Srbi u FBiH dobiju puni tretman i značaj. No, naglasio je kako nije lako biti pripadnik naroda koji je manjina u okruženju u kojem je netko drugi većina. 

Nije lako biti Bošnjak u RS, a ni Srbin u FBiH, istakao je, dodajući kako je obveza predstavnika vlasti da svojim boravkom među tim ljudima daju neku vrstu političke podrške njihovom pravu da žive tamo gdje su rođeni i gdje trebaju da ostvare svoja prava. 

Mostarski paroh Radivoje Krulj izrazio je zadovoljstvo Ivanićevom posjetom Mostaru, naglašavajući kako će danas s njime razgovarati o Srbima koji ovdje jako teško žive, te o načinima da se njihov život poboljša. 

Što se tiče obnove crkve, radovi bi se, nakon zimske pauze, trebali nastaviti u ponedjeljak. 

Sama obnova Crkve zavisi o daljnjem prilivu sredstava. Do sada su obnovljene njezine dvije trećine, a za potpuni završetak građevinskih radova potrebno je izdvojiti još oko 2,5 miliona maraka.  

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )