FOTO: null

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da bi predsjednik Republike Srpske trebalo da narodu pruži osjećaj prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti, a ne da ga, kako kaže, uvodi u svađe i sukobe.

Ivanić tvrdi da predsjednik Republike Milorad Dodik dijeli Srbe i to na Božić i Dan Republike Srpske, te da to "može raditi samo nepristojan i nevaspitan čovjek". 

"Neću učestvovati u podjeli srpskog naroda, a politika koju vodi Dodik ide ka sukobu među Srbima, ali i sa drugim narodima", rekao je Ivanić, dodavši da nema namjeru da se, kako kaže, takmiči sa Dodikom u primitivizmu. 

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da je umjesto svađa i sukoba potrebno da se svi okrenu razvoju i najavio da će u narednom periodu pokušavati da sarađuje sa institucijama Srpske. 

Ivanić je rekao da je za održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora u Srpskoj, ukoliko će oni dovesti do neke drugačije atmosfere. 

Govoreći o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, Ivanić je rekao da Republika Srpska ima pravo na ovaj mehanizam, ali da se njime ne rješavaju problemi u pravosuđu BiH. 

"Dok ne dobijem jasan stav šta poslije, ne mogu zagovarati referendum, jer on može poslužiti za širenje sukoba u BiH. O referendumu nisam razgovarao sa rukovodstvom Srbije, ali na njihove izjave o svemu ovome niko u BiH ne bi trebalo da ima primjedbe", ocijenio je Ivanić. 

On tvrdi da je dao ogroman doprinos da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena u Savjetu bezbjednosti UN-a. 

"Moje pismo, upućeno Savjetu bezbjednosti UN-a bilo je dokaz da u BiH svi ne misle o ovoj rezoluciji na isti način", dodao je Ivanić. 

On je podsjetio da su svi politički predstavnici iz Republike Srpske jedinstveni u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH o Danu Republike. 

Ivanić je naglasio da će BiH podnijeti aplikaciju za članstvo u EU krajem ovog mjeseca ili početkom februara, što podržavaju ključni ljudi evropskih institucija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )