FOTO: Pixabay

Ima nečeg šik i sofisticiranog u vezi sa dugim noktima, ali oni nisu baš praktični za svakodnevne aktivnosti. Uobičajene stvari poput kucanja na tastaturi, otvaranja paketa ili čak otvaranja limenke postaju komplikovani – svaki može da dovede do slomljenog nokta, poništavajući mjesece pažljivog njegovanja.

One žene koje imaju slabe nokte, užurbani životni stil ili one koji imaju posao na kojem dugi nokti jednostavno nisu dozvoljeni, moraju unaprijed da odbace svaku ideju o dugim noktima (čak i onim nadograđenim). Za njih, kao stvorena je lukava tehnika farbanja poznata kao italijanski manikir. On daje iluziju dužih noktiju bez ijedne od gnjavaža koju stvarno dugi nokti nose sa sobom.
 
Šta je italijanski manikir?

Italijanski manikir je tehnika oslikavanja nokta koja ga vizuelno izdužuje. Uglavnom se radi jednobojan, mada su dozvoljena odstupanja.
 
Ova tehnika podrazumijeva da premazujete četkicom od podnožja, pa sve do vrha, ali samo središnji dio nokta. Između zida prsta i laka potrebno je ostaviti milimetar razmaka. Ovaj maleni, nepopunjeni prostor daje iluziju dužine inače kratkim noktima.
 
To je odlična opcija za one koji više vole da nokte budu kraći i praktični, ali da izgledaju sofisticirano. To je zaista dobitna kombinacija, jer tehnika daje iluziju dužine dok zapravo održava traženu aktivnu dužinu. Italijanski manikir ima još jedan plus: uz njega prsti izgledaju mršavije.
 
Italijanski manikir je odlična opcija za one koji ne žele da provode sate u salonu nanošenjem akrila ili jednostavno žele da zamjene svoj uobičajeni manikir za nešto malo uglađenije.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )