FOTO: Screenshot / X

FK Crvena zvezda saopštila je da je italijanska policija zabranila dolazak i prisustvo navijača tog kluba na predstojećim utakmicama Lige šampiona.

‍Zvezda u Milanu treba da odigra dva meča – protiv Intera (1. oktobar) i Milana (11. decembar).

"Ministarstvo policije Italije je zabranilo pristup zvezdašima na mečevima koje će naš klub odigrati u pomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da ne putuju na istaknute mečeve, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka važi za navijače koji žive u Srbiji, ali i svim ostalim evropskim zemljama.

Italijanska policija je zabranila prodaju karata za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznice je neophodan pasoš, a potom ime i prezime na karti i pasošu moraju da budu identični prilikom ulaska na stadion.

FK Crvena zvezda napominje da je ovo odluka na koju klub nije mogao da utiče, te još jednom apeluje na zvezdaše da ispoštuju istu", navodi se u saopštenju kluba, prenosi B92.

Navodno, ova odluka potencijalno je motivisana incidentima između navijača Crvene zvezde i Rome, koji su kulminirali poslednjih godina.

Bezbjednosna procjena italijanskih vlasti sugeriše da bi moglo doći do sukoba između "delija" i pristalica Rome, zbog čega je neophodno spriječiti njihov susret na ulicama Milana i drugih italijanskih gradova.

Podršku ovim spekulacijama pružaju i informacije sa sajtova za legalnu preprodaju karata, gdje stoji upozorenje da ulazak srpskih državljana na stadion nije garantovan zbog mogućih policijskih restrikcija. Uprkos tome, neki navijači Crvene zvezde su već kupili ulaznice, ali kako stvari trenutno stoje, mnogi će odustati od puta ukoliko zabrana bude zvanično potvrđena.

Podsjetimo, incidenti između "delija" i navijača Rome traju već neko vrijeme. Sve je počelo u februaru prošle godine, kada su navijači Crvene zvezde u Rimu napali vozilo Rominih simpatizera, oduzevši im navijačke rekvizite grupe "Fedajn".

Nedugo zatim, na utakmici protiv Čukaričkog, "delije" su zaplenile zastavu iste grupe, ostavljajući poruku: "Izabrali ste pogrešno društvo", aludirajući na prijateljstvo između Rominih navijača i ultrasa Dinama iz Zagreba.

Sukobi su se nastavili u oktobru 2023. godine, kada su Romini simpatizeri napali nekoliko navijača Crvene zvezde koji su došli u Bolonju na košarkašku utakmicu sa Virtusom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )