FOTO: null

Bijeljinsku Bolnicu danas su posjetili članovi Rotari kluba iz italijanske regije Emilija Romanja, kako bi pomogli menadžmentu ove zdravstvene ustanove u obezbjeđivanju boljih uslova za rad Jedinice za moždani udar - neurološkog Odjeljenja.

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" Siniša Maksimović napomenuo je da je riječ o značajnom projektu koji se sastoji od nabavke odgovarajuće opreme i edukacije bijeljinskih ljekara u Italiji. 

"Moždani udar je veoma značajno oboljenje, od kojeg se godišnje hospitalizuje oko 230 pacijenata, a smrtnost je veoma visoka i kreće se do 25 odsto. Zbog toga smo se opredijelili da smanjimo procenat smrtnosti od moždanog udara edukacijom i prevencijom putem moderne aparature", rekao je Maksimović. 

Sekretar Rotari kluba u Bijeljini Siniša Bencun rekao je da je vrijednost ovog projekta 75.000 dolara. 

"Do sada je obezbijeđeno oko 60.000 dolara, a naš zadatak je da u okviru lokalne zajednice prikupimo još oko 16.000 dolara", rekao je Bencun. 

Ovaj projekat, koji realizuje Rotari klub iz Italije, prvi je ovakve vrste u Republici Srpskoj, a slični su realizovni širom Evrope. 

Leonardo de Anđelis iz Italije rekao je da je ovo prvi projekat i da će od načina njegove implementacije zavisiti i ostali mogući projekti. 

Italijanski onkolog Andrea Rosi rekao je da je cilj da se podigne kvalitet usluga u ovoj ustanovi. 

Nakon što nadležni u Rotari fondaciji razmotre ovaj projekat, njegova realizacija se očekuje na proljeće. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )