FOTO: pixabay/ilustracija

RIM - Evropsko fudbalsko prvenstvo, poslije godinu dana odgađanja zbog pandemije virusa korona, počinje večeras u Rimu utakmicom između Italije i Turske.

Ovaj šampionat Evrope igraće se u 11 država, odnosno u 11 gradova, a titulu prvaka braniće selekcija Portugalije koja je u finalu prošlog Evropskog prvenstva pobijedila Francusku sa 1:0.
 
Kao i na prošlom Evropskom prvenstvu, učestvovaće 24 ekipe koje će biti podijeljene u šest grupa. Prve dvije reprezentacije iz svake grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane, proći će u osminu finala.
 
Svakom timu će po utakmici biti dozvoljeno pet izmjena, umjesto tri, a Evropska fudbalska unija dozvolila je selektorima da pozovu 26 igrača.
 
Na Evropskom prvenstvu prvi put će se koristiti i VAR tehnologija.
 
Utakmice će se igrati u Amsterdamu, Bakuu, Budimpešti, Bukureštu, Glazgovu, Kopenhagenu, Londonu, Minhenu, Rimu, Sevilji i Sankt Peterburgu.
 
Finale ovogodišnjeg Evropskog prvenstva biće odigrano 11. jula na Vembliju.
 
Španija i NJemačka su rekorderi sa po tri evropske titule, Francuska je dva puta bila prvak, a titulu šampiona Evrope osvajali su i SSSR, Italija, Čehoslovačka, Holandija, Danska, Grčka i Portugalija.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )