FOTO: InfoBijeljina.com

Za deset mjeseci ove godine u okviru kontrole kvaliteta tečnih naftnih goriva, republička tehnička inspekcija je izvršila 934 kontrole na benzinskim pumpnim stanicama, terminalima i skladištima tečnih naftnih goriva, u okviru kojih je uzeto 1.727 uzoraka za laboratorijsku analizu kvaliteta goriva, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Inspektorata RS.

„Laboratorijskim analizama su u 27 slučajeva ili 1,5% utvrđena odstupanja u odnosu na parametre definisane Odlukom o kvalitetu tečnih naftnih goriva“, kazali su za InfoBijeljina iz Inspektorata RS  i dodali da je, zbog utvrđenih nepravilnosti, subjektima izdato 30 prekršajnih naloga u vrijednosti od 175.000 KM, a nadležnim sudovima su podnesene četiri prekršajne prijave.

Kontrolu kvaliteta goriva koja se prometuju na benzinskim pumpnim stanicama vrši tehnička inspekcija, u skladu sa Programom utvrđivanja usklađenosti kvaliteta tečnih naftnih goriva kojim je definisan obim i postupak kontrole kvaliteta, a prema zahtjevima Odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva. 

„Kontrola usklađenosti kvaliteta tečnih naftnih goriva vrši se za dva perioda, ljetni i zimski. U skladu sa propisanim obimom kontrole, tehnička inspekcija u toku godine od svake vrste goriva koje se prometuje na benzinskoj pumpi uzima po jedan uzorak za analizu“, pojašnjavaju iz Inspektorata RS za portal InfoBijeljina. 

Kako dodaju, uzorkovanje za analizu kvaliteta tečnih naftnih goriva zatečenih u prometu vrši akreditovano inspekcijsko tijelo u prisustvu tehničkog inspektora, koji sačinjava Zapisnik o uzorkovanju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )