FOTO: eKlinika

Podrazumijeva se da ne postoji napitak koji će vas magično natjerati da smršate preko noći. Međutim, čaj od nane može da bude veoma koristan ako pokušavate da se riješite sala sa stomaka.

Nutricionistkinja Kortni D'Anđelo rekla je za časopis Eat This, Not That da je čaj od nane jedno od najboljih pića za mršavljenje.
 
"Nema kalorija. Slatkog je ukusa i moći ćete da smanjite apetit i želju za slatkišima. Osim toga, nana ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva. Takođe riješava probleme sa varenjem", rekla je ona.
 
Istraživanje objavljeno u "Journal of Clinical Gastroenterology" pokazalo je da su učesnici koji su konzumirali mentu bili u stanju da ublaže sindrom iritabilnog crijeva. Na taj način smanjili su i nadimanje stomaka. Ublažava grčeve glatkih mišića, koji mogu biti uzrokovani menstruacijom.
 
Ovaj čaj ne sadrži kofein, a pozitivno utiče na mentalni kapacitet. Istraživanje sa Univerziteta Northumbria pokazalo je da nana poboljšava raspoloženje i pamćenje.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )