FOTO: novosti.rs

Nastavljena potraga za razbojnicima koji su opljačkali kamion "Euro ekspresa". Zasad nema osumnjičenih, a radnici su nakon davanja izjava na slobodi

Potraga za trojicom razbojnika, koji su na Manjači ukrali sef iz kamiona brze pošte "Euro ekspres", još nije dala nikakve rezultate, a prve procjene ukazuju da se u sefu nalazilo više od 50.000 maraka, saznaju "Novosti".

Kako je potvrđeno u PU Banjaluka, istražitelji zasad nemaju osumnjičenih, a radnici "Euro ekspresa" su nakon davanja izjava u policiji pušteni na slobodu.

- Niko još nije osumnjičen za pljačku. Nema informacija koje ukazuju da je razbojništvo bilo fingirano. Automobil koji je korišćen u pljački nije pronađen, kao ni ukradeni sef, i na tome se intenzivno radi - rekao je izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da policiji zvanično nije dostavljen odštetni zahtjev i praktično se i dalje ne zna šta je sve ukradeno iz kamiona, odnosno koje su se vrijednosne pošiljke nalazile u sefu.

- Prve procjene ukazuju na to da je u sefu bilo više od 50.000 KM, vlasništvo klijenata "Euro ekspresa" - kaže izvor blizak istrazi.

Pljačka se dogodila u utorak oko 23 časa na magistralnom putu Banjaluka - Mrkonjić Grad. Kamion je iz Mostara putovao u sjedište "Euro ekspresa" u Banjaluci, a usput se zadržao u Bugojnu. U njemu su bili vozač i dva saputnika, kada ih je u Dobrnji presreo automobil u kome su bila tri maskirana i naoružana razbojnika. Jedan je u vozače uperio automatsku pušku i natjerao ih da izađu iz kabine i legnu na asfalt, dok su druga dvojica pokupila sef.

Istragom je utvrđeno i da su pucali u točkove kamiona i to najvjerovatnije prilikom bjekstva, da bi vozače onemogućili u daljem kretanju. To potvrđuje i činjenica da je policija skinula i izuzela dva točka s kamiona, dok je u jednom od amortizera otkriveno zrno metka, koje je poslato na balističko vještačenje. 

PODRŠKA INSTITUCIJAMA

U "EURO ekspresu" su odbili da komentarišu ovaj događaj da ne bi narušili tok istrage.

- Nadležne institucije imaju našu punu podršku u rasvjetljavanju razbojništva i identifikovanju osumnjičenih. Veoma smo zahvalni što su naši radnici adekvatno reagovali, i nisu povrijeđeni - navode u "Euro ekspresu".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )