FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da se rezultati DNK analize kada je riječ o oružju nađenom u blizini kuće premijera Aleksandra Vučića, još čekaju. Ranije tokom dana oglasio se i premijer Vučić, dok stručnjaci upoz

"Ono što smo utvrdili jeste porijeklo jednog dijela naoružanja", kaže Stefanović.

"Naime, bacač dolazi sa jednog dijela hrvatskog ratišta, a dvije bombe sa ratišta u blizini Sarajeva. To su prvi podaci, radićemo dalje, da otkrijemo koja su lica mogla da dođu u posjed ovog oružja."

"Večeras ćemo znati da li uošte ima DNK tragova, kakvih i da li možemo da ih uporedimo sa nekim u bazi", rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da će rezultati DNK analize biti djelimično objavljeni javnosti, u konsultaciji sa Tužilaštvom, kako ne bi naškodilli istrazi.

"Ovo što se dogodilo nema veze sa ličnim obezbjeđenjem premijera, ono je odlično, već sa obavještajnom i kontraobavještajnom službom", precizirao je Stefanović.

Prvi čovjek srpske Vlade tvrdi da u ovom trenutku nema dokaze da je neko htio da izvrši atentat na njega.

Vučić je rekao da su mu osobe zadužene za njegovu bezbjednost rekle da je teren na kome je oružje pronađeno najbolje mjesto za izvršenje atentata.

Za predsjednika Srbije stvar je ozbiljna. Tomislav Nikolić kaže da službe bezbjednosti duguju odgovore na mnoga pitanja.

Slučaj se ne smije bagatelisati ističu stručnjaci za bezbjednost. Profesor beogradskog Fakulteta za bezbjednost Zoran Dragišić za BN televiziju kaže da su namjere onih koji su oružje sakrili - sasvim jasne.

Da je pronalaženje velikog arsenala oružja u blizini porodične kuće Vučića ozbiljan izazov za bezbjednost ne samo premijera, već i države, ocjenio je i politički analitičar Dejan Vuk Stanković, praveći paralelu sa događajima vezanim za nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

I sam Vučić priznaje da je i ranije bilo informacija da mu je život ugrožen. On konstatuje i da bi određene mjere bile preduzete da je bilo direktnih dokaza, ali nije. Ističe da vjeruje bezbjednosnim službamna države Srbije. 

Za one kojima smeta, ima jasnu poruku.

"Politiku neću da mijenjam. bicu dovoljno dovoljno bezobrazan i bezobziran i drzak da čuvam nezavisnost i samostalnost Srbije, to je moja duznost."

Vanredno stanje ne dolazi u obzir - tvrdi Vučić. Srbija ne postoji zbog mene. Ostali članovi vlade i ja smo tu da bi uradili nešto dobro za Srbiju, jasan je prvi čovjek srpske politike.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )