FOTO: null

Fudbaleri Radnik iz Bijeljine plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u revanš susretu polufinala protiv Širokog Brijega na Pecari, poraženi rezultatom 2:1. U prvom meču je, podsjećamo, rezultat bio 1:0 za bijeljinski tim

Domaćin je snažno krenuo prema golu rivala od prve minute. Široki je imao rezutlatski minus, morao je postići pogodak pa je njihova dominacija bila očekivana.

Nakon nekoliko dobrih prilika za postizanje golova, bivši prvak i osvajač Kupa BiH poveo je pogotkom Borisa Pandže u 26. minuti. Bivši reprezentativac BiH najbolje se snašao nakon kornera i pogodio za vodstvo svog tima.

Nakon odmora, meč nije ponudio ništa novo u odnosu snaga na terenu. Napao je domaćin, trebao im je još jedan pogodak, a postigli su ga u 66. minuti. Strijelac lijepog gola iz slobodnog udarca bio Zvonimir Kožulj.

Činilo se tada da će hercegovački tim uživati u novom velikom uspjehu i još jednom finalu. Ali, nisu tako mislili gosti koji su, shvativši da nemaju šta čekati, krenuli po pogodak i postigli ga u 69. minuti. Strijelac iz penala je bio Adnan Šećerović.

Dvije minute poslije, Marko Obradović imao je priliku da već tada osigura plasman gostiju u završnicu, ali je stopostotnu priliku promašio produživši neizvjesnost u ovom meču.

Do kraja susreta Široki je napadao, imao nekoliko prilika za gol koji bi značio finale, ali rezultat se nije mijenjao. Radnik je tako osigurao nastup u finalu Kupa BiH, prvi put u historiji kluba.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )