FOTO: null

Posle nekompletnog 5. kola Lige šampiona do osmine finala domogli su se i Real, Lester, Monako, Bajer i Juventus, a utakmice je obeležila neverovatna goleada za istoriju u Dortmundu između Borusije i Legije - 8:4. Tako su oborili rekord od 11 pogodaka na

Arsenal, Atletiko Madrid, Bajern, Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen dobili su društvo među 16 najboljih u vidu Reala, Lestera, Monaka, Bajera i Juventusa, pa je ostalo još šest mesta u nokaut fazi.

Grupa F: Ludnica u Dortmundu za istoriju, Real među 16 najboljih

Šta reći za utakmicu u kojoj su se mreže tresle čak 12(!) puta, u kojoj je postignuto sedam golova za uvodna 32 minuta i pomerenu su brojne granice.

Publika u Dortmundu mogla je da uživa u fudbalskoj rapsodiji, u kojoj je Borusija na najbolji mogući način pred svojim navijačima proslavila plasman u osminu finala i ispisala istoriju zajedno sa Legijom - 8:4!

Stradala je poljska ekipa, koju je predvodio sjajni, dvostruki strelac Aleksandar Prijović, za koju je Miroslav Radović upisao dve asistenciju, ali bilo je to veče za pamćenje u režiji "milionera".

Kagava je sa dva pogotka u dva minuta odgovorio na vođstvo gostiju iz Varšave, mrežu su tresli i Sahin, i tri puta Rojs, kao i jednom Osman Dembele koji je imao i tri asistencije.

Na kraju 8:4 i utakmica za prepričavanje na Signal Iduna parku, kojom je oboren rekord koji su držali Monako i Deportivo (8:3) iz novembra 2003. godine po broju golova na jednoj utakmici Lige šampiona.

Kristijano Ronaldo se vratio kući, Real je gostovao Sportingu i iz Lisabona odneo ceo plen sa 2:1. Upravo se Portugalcu pripisala asistencija, dok je zapravo Rafael Varan bio najprisebniji da iz gužve gurne loptu u metu.

Posao u čuvanju bodova olakšao im je Žoao Pereira koji je pocrveneo zbog udaranja Kovačića u 64. minutu.

Do kraja su "lavovi" iz penala, koji je nesmotreno skrivio Koentrao, golom Silve poravnali i vratili nadu, ali je Benzema "poništio" remi i odveo Real dalje.

Borusija je prva, Real drugi i njihov okršaj u španskoj prestonici odlučiće ko će sa prvog mesta u 16 najboljih. Ujedno, Sportign i Legija daće odgovor na pitanje ko će u Ligu Evrope iz ove grupe.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )