FOTO: null

Košarkaši moskovskog CSKA pobedili su Baskoniju u 9. kolu Evrolige uz fenomenalnu partiju Miloša Teodosića koji je ušao u istoriju Evrolige – 112:84.

Tim Dimitrisa Itudisa u prvoj četvrtini gubila je sa čak +12, ali je potom uspela da preokrene i sjajnom igrom, pre svega srpskog reprezentativca Miloša Teodosića, koji je imao ukupan indeks od 43 i tako ostvario najbolju partiju ikada u Turkiš Erlajns ligi.

On je tako razbio svoj lični rekord od 34 indeksna poena koji je držao kada je igrao u Olimpijakosu na meču sa Efesom.

Plejmejker CSKA na ovom meču ostvario je rekord karijere ubacivši 34 poena (7/7 slobodna bacanja, 6/10 za dva, 5/6 za tri, 10 asistencija, 5 iznuđenih faulova, dva skoka), a na ovom meču prešao je i 1000. asistenciju. 

Pratili su ga Vitali Fridzon sa 14 poena i Avgustin Džejms koji je dodao 13 i imao osam skokova. 

Na drugoj strani najefikasniji bio je Bobua ubacio je 18 poena i imao četiri skoka. Larkin Šarne dodao je 18 poena i imao dve asistencije, dok je Adam Hanga meč završio sa 12 postignutih poena. 

U narednom kolu CSKA gostuje Bambergu, dok će košarkaši Baskonije dočekati ekipu Galatasaraja. 

Ruski klub je tako zabeležio i osmu pobedu i učvrstio se na vodećoj poziciji, dok španski klub posle ovog poraza zauzima sedmo mesto sa skorom od (5-4). 

Košarkaši Galatasaraja pobedili su Barselonu u drugom meču dana rezultatom 78:64. Turskoj ekipi ovo je treća pobeda u sezoni, dok je španska ekipa pretrpela peti poraz. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Blejk sa 18 poena, osam skokova i šest asistencija, dok je Sinan Guler ubacio isto toliko poena uz sedam dodavanja. 

Srpski košarkaš Vladimir Micov imao je 15 poena i sedam uhvaćenih lopti. Na drugoj strani raspoložen je bio je jedino Tajer Rajs sa 24 poena, a Perperoglu je imao devet. Turski tim vodio je tokom većeg dela meča i zasluženo zabeležio pobedu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )