FOTO: N1

Vins Karter je zvanično potpisao ugovor na još jednu godinu sa Atlanta Hoksima, objavljeno je na sajtu te NBA franšize.

Legendarni Vins Karter će, ako zaigra na samo jednom meču u sezoni 2019/20, postati prvi igrač ikada u NBA ligi koji će igrati 22 sezone. Ukoliko bude zaigrao i u kalendarskoj 2020. godini, biće prvi igrač koji je ikada nastupio u četiri dekade.

On je potpisao produžetak saradnje sa Atlanta Hoksima sa kojima je bio i prošle godine. Po pravilima franšize detalji ugovora sa ovim veteranom nisu objavljeni. 

Karter je prošle sezone nastupio na 76 utakmica, devet puta je bio starter, a prosječno je bilježio 7,4 poena po meču. Prije Atlante je igrao za Sakramento, Memfis, Dalas, Finiks, Orlando, Nju Džerzi i Toronto. Osam puta je bio Ol-star igrač, a najbolje brojeve je imao u svojoj trećoj sezoni kada je u dresu Reptorsa bilježio 27,6 poena po meču. Nekoliko puta je u karijeri igrao u plej-ofu, a najbliži NBA finalu je bio 2010. godine kada je igrao za Orlando Medžik koji je u finalu Istoka ispao od Boston Seltiksa. 

Vins je nedavno pokazao da i dalje može da zakucava bez problema i da čak odijelo nije nikakav problem za 42-godišnjaka. 

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )