FOTO: Nezavisne

Slavni glumac Brus Li umro je veoma mlad, u 32. godini. Posljednji dan njegovog života skrivan je od javnosti 30 godina iz više razloga. Na kraju je vlast naložila istragu, a evo kako se sve dogodilo.

Prije 46 godina, 20. jula, umro je glumac i majstor borilačkih vještina Brus Li. Detalji o danu u kom je preminuo objavljeni su u posljednjoj biografiji o njemu "A Life", autora Metjua Polija.

Tog jutra 20. jula 1973. godine, Brus je napisao pismo svom američkom advokatu Adrianu Maršalu oko niza pregovora i dogovora za nove projekte. Među njima je bila i nova filmska ponuda iz "Warner Brosa" i prijedlog Hana-Barbera za animiranu seriju utemeljenu na njegovom životu. Bilo je tu i prijedloga za knjigu, odjeću i slično, u tom velikom carstvu koje je Brus Li gradio.

Pošto je poslao pismo, otišao je u "Golden Harvest" studio. Tamo se sastao sa Džordžom Lazenbijem, australijskim Džejmsom Bondom, da razgovaraju o njegovom angažmanu u filmu "Game of Death". Priključio im se i Andre Morgan. Li je snimio veći dio kraja tog filma, a cilj mu je bio da na neki način uključi i Lazenbija u priču. O tome je razgovarao i sa Rejmondom Čoom koji je predložio da odu na večeru i formalizuju dogovor. Li je imao druge planove. Htio je da posjeti Beti Ting Pei, trebao mu je "nooner" (seks u vrijeme ručka). Obećao je da će se vratiti popodne da bi se dogovorili koliko će novca ponuditi Lazenbiu.

Kod Beti je stigao oko 13 sati i ostao nekoliko sati.

"Bila sam njegova djevojka", rekla je.

Bilo je tu seksa i nešto hašiša, ali ne i alkohola ili nekih drugih težih droga. Li je bio uzbuđen zbog sastanka i onoga što će Džordž Lazenbi značiti za njegov film.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )