FOTO: null

Prvi čovjek Grada Mićo Mićić organizovao je danas prijem za članove Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina, koji su dobili priznanja od Crvenog krsta Republike Srpske.

- Ovo je prilika da se, zajedno sa Gradskom upravom, zahvalimo onima koji više od dvadeset godina volontiraju u Crvenom krstu, za šta su od Republičke organizacije Crvenog krsta dvojica dobili Zlatne, a šestorica Srebrne značke. U ovoj vrsti aktivizma najznačajnija je saradnja sa lokalnom vlašću i Centrom za socijalni rad, na osnovu čega uspijevamo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija - istakao je direktor Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić.

Gradonačelnik Mićić je naveo da je Gradska uprava na ovaj način željela da se zahvali onima koji pomažu sugrađanima u nevolji, jer na taj način pomažu i čitavoj lokalnoj zajednici.

- Ovdje je samo jedan mali dio volontera koji nam pomažu da našim ugroženim sugrađanima olakšamo život. Žiko Todorović je zvanično 237 puta dao krv, zbog čega bih njega posebno izdvojio, jer je na taj način najmanje 237 puta pomogao da se spasu ljudski životi. I privrednik Đorđe Slavinjak se već niz godina bavi ovakvom vrstom društvenog aktivizma, pokušavajući da pomogne sugrađanima. Takođe, ljudi koji profesinalno rade u Centru za socijalni rad daju veliki doprinos humanijem društvu u našem Gradu. Baveći se volontiranjem, pojedinci daju dublji smisao svom životu – istakao je Mićić uz ocjenu da na taj način korist imaju ne samo primaoci pomoći, nego i oni koji je daju, ali i lokalna zajednica u cjelini.

Zlatni znak crvenog krsta dobili su Žiko Todorović i Slobodan Spandilovski, a srebrni Muhidin Hujdurović, Slavko Novaković, Đorđe Slavinjak, Đorđe Pajić, Milan Simeunović i Dragorad Vasić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )