FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Učenici srednje Ekonomske škole u Bijeljini u prošloj godini ostvarili su zapažene rezultate i pobrali brojne priznanja, učestvujući u takmičenjima na nivou opština, Republike Srpske, ali i regiona.

U ovoj, jednoj od šest srednjih škola u Bijeljini, nesumnjivo se radilo mnogo i timski što je rezultiralo priznanjima, pa je na republičkom takmičenju iz Knjigovodstva učenik četvrtog razreda Mladen Bajić osvojio drugo mjesto, a mentor je bila profesor Anđelka Dragić, kažu Srni u ovoj školi. 

Atletska sekcija bijeljinske Ekonomske škole osvojila je niz zapaženih nagrada. Učenica četvrtog razreda Jelena Vasiljević postala je opštinski i regionalni prvak u disciplini trčanja na 800 metara, a na republičkom takmičenju osvojila je treće mjesto. Učenik trećeg razreda Alesandro Manojlović osvojio je u disciplini trčanje na 100 metara prvo mjesto na opštinskom i regionalnom takmičenju, a na republičkom treće mjesto, dok je učenik drugog razreda David Poletan osvojio u disciplini skok u dalj prvo mjesto na opštinskom i regionalnom, a na republičkom takmičenju četvrto mjesto, govore za Srnu profesori ove škole. 

Na republičkom takmičenju iz Monetarne ekonomije i bankarstva Ekonomska škola je osvojila treće mjesto. Učenik četvrtog pet razreda koji je zaslužan za ovu nagradu je Zoran Marković, a profesor koja ga je pripremao je Mirela Milić. 

Ni recitatorska sekcija nije zaostala za svojim mladim kolegama, pa je u 2018. godini, učestvujući na manifestaciji "Višnjićevi dani", prvo mjesto u besjedništvu osvojila Jovana Barbu, učenica četvrtog razreda, na slobodnu autorsku temu "Kupidon 21. vijeka", a Alesandro Manojlović osvojio je drugo mjesto autorskom besjedom "Savremena zabava". 

Dramska sekcija Ekonomske škole ove godine je učestvovala na dva pozorišna festivala srednjoškolskih predstava. Jedan od njih je festival "Udahni kulturu" na kojem su učenici nastupili sa antidramom Ežena Joneska "Ćelava pevačica", a na festivalu srednjoškolskog teatra "Fešta" u Zaječaru nastupili su sa dramom "Soba" koju je napisao i režirao profesor ove škole Igor Kalajdžija. 

Ekonomska škola je bila domaćin Republičkog takmičenja u malom fudbalu za učenike osnovnih škola u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske. 

U toku 2018. godine Savjet učenika Ekonomske škole je ostvario nekoliko humanitarnih akcija, od kojih je jedna je bila namijenjena socijalno ugroženoj djeci u kojoj su učenici ostavljali odjeću ili obuću koja im više nije bila potrebna, a druga je bila namijenjena prikupljanju novčanih sredstava za Nemanju Kostića, jedanaestogodišnjeg dječaka koji boluje od dijabetesa, u okviru koje su učenici i profesori sakupili ukupno 377 KM. Treća humanitarna akcija bila je usmjerena na prikupljanje pomoći za djecu sa Kosova i Metohije u okviru koje su učenici i profesori prikupili ukupno 500 KM. 

Na prijedlog direktora Ekonomske škole Bijeljina Duška Đurića Savjet učenika povodom novogodišnjih i božićnih praznika osmislio je kutak u sklopu kojeg su postavili kutiju za prikupljanje slatkiša, a paketiće su poklonili Udruženju žena sa invaliditetom "Impuls" u Bijeljini. 

U prostorijama Ekonomske škole u Bijeljini održana je u decembru i prezentacija projekta pod nazivom "Zaboravljene dečije igre i sportovi", koji realizuje Kulturni park Kovionica u saradnji sa Narodnim muzejom iz Kragujevca, uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )