FOTO: null

Potpredsednik PDP i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će uraditi sve da procedure u vezi sa pojeftinjenjem lekova budu što kraće

Potpredsednik PDP i ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da će uraditi sve da procedure u vezi sa pojeftinjenjem lekova budu što kraće i da Pravilnik o kontroli cena lekova bude što pre potvrđen u Savetu ministara BiH.

- Vest o pojeftinjenju lekova je jedna od lepših koju su građani mogli čuti u poslednje vreme i u PDP smo ponosni što je to ispunjenje našeg obećanja koje smo dali prilikom formiranja Saveta ministara BiH. To je važno i za zdravstvene ustanove, a posebno za građane koji su u teškoj ekonomskoj situaciji - rekao je Crnadak.

On je ocenio kao neiskrenu izjavu poslanika SNSD u parlamentu BiH Lazara Prodanovića da je to smanjenje trebalo da bude veće i istakao da je SNSD imao priliku da usvoji ovakav pravilnik.

On je pozvao inspektore koji će kontrolisati nove cene lekova da budu maksimalno angažovani na tom poslu, jer je reč o "ekstraprofitu koji će nestati".

Stručni savet Agencije za lekove BiH postigao je 4. novembra dogovor o pravilniku na osnovu kojeg bi u BiH trebalo da budu snižene cene medikamenata i ostvarene uštede na godišnjem nivou od 50 miliona KM ili 10 odsto. Crnadak je pozvao Tužilaštvo BiH da se angažuje na predmetima "krupne korupcije".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )