FOTO: null

Učinak Gradske uprave u Bijeljini na legalizaciji objekata vrlo je mali jer je od 2.964 podnesenih zahtjeva do sada izdato svega 185 građevinskih dozvola, izjavio je danas načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Milorad Despotović.

Na konferenciji za novinare Gradskog odbora DNS-a, Despotović je najavio inicijativu nove skupštinske većine u gradu za smanjenje troškova koje građani imaju u postupku legalizacije.

On smatra da bi to moglo biti učinjeno na stavci pretvaranja poljoprivrednog u građevinsko zemljište, što je najveće opterećenje u procesu legalizacije.

Prema riječima Despotovića, kojeg je nova skupštinska većina imenovala na funkciju u maju, troškovi legalizacije za stambeni objekat od 100 metara kvadratnih su oko 2.000 KM, a zakonodavac je već spustio naknade u administraciji na 100 KM za objekat od 100 kvadrata.

On je najavio da će regulacioni plan za centar grada biti u javnoj raspravi od 25. jula, nakon što su ispravljene greške zbog kojih je ovaj važan dokument oboren na Ustavnom sudu.

Despotović je upozorio da će zbog grešaka gradske administracije najvjerovatnije po drugi put na Ustavnom sudu biti oborena i odluka o naplati naknada za nepostojeća parking mjesta, koja se plaćaju od pet do 10.000 KM za jedno parking mjesto, što će izazvati velike troškove za naplatu štete.

Na konferenciji za novinare Gradskog odbora DNS-a vršilac dužnosti pozorišta u osnivanju u Bijeljini Ivan Petrović pohvalio je djelovanje nove skupštinske većine za dobrobit u kulturi.

On je rekao da je osnivanje pozorišta jedan od centralnih atributa grada i da je u toku pisanje elaborata i priprema statuta i programa rada.

Petrović kaže da je pozorište smješteno u Centru za kulturu „Semberija", a prva premijera očekuje se početkom naredne godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )