FOTO: null

Korisnici prava Federalnog zavoda PIO/MIO, koji su penziju primali posredstvom Bobar banke, odlukom Zavoda od danas novembarsku penziju mogu preuzeti u Novoj banci. Mjesečni borački dodatak i invalidnina koji su isplaćivani posredstvom Bobar banke korisni

Svim penzionerima, koji su korisnici Federalnog zavoda PIO/MIO, računi će biti otvoreni automatski čime će biti evidentirani kao klijenti Nove banke, saopšteno je iz Nove banke.

Isplata penzija za novembar vršiće se uz ličnu kartu, potvrdu o prebivalištu ili režijski račun koji glasi na korisnika penzije, te punomoć za isplatu penzije ukoliko penzioner ne dolazi lično.

Za decembar, te svaki naredni mjesec, korisnici se mogu odlučiti za banku u kojoj će primati penziju, a ukoliko se opredijele za Novu banku, za isplatu decembarske penzije korisnici, koji imaju opunomoćenike, obavezni su doći u Novu banku i dati licu punomoć po tekućem računu.

Penzioneri koji se odluče za isplate penzija u Novoj banci imaće posebnu pažnju zaposlenih u svim poslovnicama i jednak tretman kao postojeći klijenti, a Nova banka će uvijek nastojati da izađe u susret što ranijom isplatom penzija, te kreiranjem posebnih usluga.

To se, naročito, ogleda u korištenju paket računa "senior" koji korisnicima po povoljnim uslovima, posredstom trajnih naloga, nudi jednostavnije izmirivanje mjesečnih obaveza, poput plaćanja računa za telekomunikacijske usluge, električnu i toplotnu energiju, komunalije..., uz kontrolu troškova putem redovnih obavješenja.

Na ovaj način Nova banka klijente oslobađa obaveza čekanja u redovima za plaćanje pojedinih usluga.

Isplata boračkog dodatka putem „Pošta Srpske"

Mjesečni borački dodatak i invalidnina koji su isplaćivani posredstvom Bobar banke korisnicima koji nisu izvršili promjenu mjesta isplate biće isplaćivani putem preduzeća „Pošte Srpske" na njihovu adresu, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Korisnici su dužni da u narednih 15 dana po vlastitom izboru izvrše promjenu mjesta isplate primanja i o tome obavijeste nadležno odjeljenje boračko-invalidske zaštite da bi se ubuduće isplata invalidnina i mjesečnog boračkog dodatka vršila prema opredjeljenju svakog korisnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )