FOTO: InfoBijeljina

Iako su na snazi vanredne mjere, i apeluje se da se svi koji ulaze u zemlju, naročito ako dolaze iz zemalja sa većim brojem zaraženih korona virusom, budu u izolaciji, priča našeg sugrađanina pokazuje da stanje na terenu i nije baš sjajno, a da su nadležne službe zatečene i neorganizovane.

- Po dolasku na Međunarodni aerodrom Tuzla čekao sam u redu sa ostalim putnicima. Tu je bila prisutna federalna sanitarna inspekcija koja je propisivala mjere o izolaciji svim putnicima koji borave u FBiH. Kada sam ja došao na red i kada sam rekao da živim u Bijeljini, odnosno boravim na teritoriji Republike Srpske, rečeno mi je da oni nisu nadležni za mene i dali mi kontakt broj Doma zdravlja u Bijeljini na koji sam trebao da se javim kada stignem kući - rekao je za portal Bijeljina danas, naš sugrađanin koji je sinoć stigao iz Njemačke.

- Živim sa roditeljima koji pripadaju ugroženoj grupi građana, te sam na svoji ruku primijenio mjere zaštite i samoizolovao se. Kada sam pozvao Dom zdravlja tražili su mi osnovne podatke i informacije gdje sam boravio u inostranstvu i sa kim živim. Pitali su me da li imam neke simptome, i rečeno mi je da mjerim temperaturu dva puta dnevno, kao i da im se javim jednom u toku dana. Na tome bi se razgovor i završio da nisam samoincijativno pitao koje su mjere o kretanju... Svi pričaju o izolaciji i kako su svi putnici koji dođu iz inostranstva u karantinu kao i kako su ogromne kazne ako se izrečene mjere ne poštuju. Njihov odgovor je bio da ne izlazim ukoliko ne moram, da držim odstojanje od drugih najmanje dva metra, a da u kući koristim samo svoj higijenski pribor - dodao je pristigli putnik.

Danas se na slučaj iz Bijeljine osvrnuo i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija koji je na konferenciji za štampu koja je održana danas u Sarajevu izjavio:

- Insistiramo na rješenjima inspektora da jednako postupaju prema svim građanima, bez obzira na to u kojem entitetu žive građani ili iz kojeg entiteta je inspektor.

Ocijenio je da je neprihvatljivo to što je građaninu iz Bijeljine rečeno u Tuzli kako može slobodno proći jer nije u nadležnosti organa Federacije BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )