FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i šef političko-ekonomskog odjeljenja Ambasade SAD Rod Pajot ocijenili su danas da Bijeljina posjeduje bogate prirodne potencijale, koje je neophodno iskoristiti za dobrobit građana.

Pajot, kome je ovo prva posjeta Bijeljini, smatra da ovaj grad ima odličan položaj u BiH i regionu, te da posjeduje veliki ekonomsko-privredni potencijal. 

Komentarišući mogućnost realizacije nekih projekata uz pomoć Ambasade SAD, Pajot je rekao novinarima nakon sastanka sa Mićićem da će o tim pitanjima razgovarati sa ambasadorom SAD Morin Kormak i predložiti joj neke od mogućnosti pomoći i saradnje. 

Mićić je naveo da je na sastanku sa Pajotom bilo riječi o nizu ekonomskih tema, kao i o bogatstvu prirodnih resursa kojima grad i regija Semberije raspolažu. 

"Pogledali smo film o ekonomskim potencijalima grada, a Pajot je izrazio zadovoljstvo svime što je vidio, posebno prirodnim resursima koje imamo", rekao je Mićić. 

On je dodao da je sagovornika upoznao i o ekonomskim projektima koji se realizuju kroz "Gold" projekat, koji, uglavnom, finansiraju Američka i Švedska agencija za razvoj. 

"Ti projekti pomažu u pripremama za razvoj industrijskih zona. Rekli smo da bismo, osim industrijskih zona gdje bi mogli da se uključe strani investitori, mogli da računamo i na neke nove projekte u kojima očekujemo pomoć EU", rekao je Mićić. 

On je naglasio da je za grad Bijeljinu veoma značajan početak rada "Šećerane", o čemu je upoznao i Pajota. 

"Neki projekti koji su započeti i koji bi nam mnogo značili, a tiču se i Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH, svakako su Šećerana, ali i završetak projekta gasifikacije", rekao je Mićić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )