FOTO: balkans.aljazeera.net

Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić završio je sezonu života u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto je njegov Denver eliminisan od Finiksa. Sansi su maksimalnim rezultatom 4-0 deklasirali Nagetse i plasirali se u finale, a u poslednjem meču su slavili rezultatom 125:119. Jokić je neslavno završio sezonu u kojoj je dominirao, pošto je zaradio isključenje zbog nesportskog faula nad Kameronom Pejnom.

Momak iz Sombora nosio tim koji je bio osakaćen povredama i sasvim zasluženo dobio priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dijela, ali šanse za timski uspjeh nisu postojale.
 
Jokić isključen zbog nesportskog faula u trećoj četvrtini
 
Denver je okončao nastup u polufinalu, iako ima najboljeg košarkaša NBA lige, dijelom što su ostali nosioci igre bili povređeni, a dijelom i što Nikolini saigrači nisu bili na nivou potrebnom da se napravi korak više u odnosu na prošlu godinu.
 
Franšiza iz Kolorada je igrala finale konferencije prije devet mjeseci, ali je sada napravila korak unazad i stala u polufinalu.
 
Mnogo bolji bio je Finiks, koji je istakao kandidaturu i za osvajanje titule na Zapadu i napad na šampionski prsten.
 
Što se tiče utakmice broj četiri, "grumenje" je vodilo samo u uvodnim trenucima, posle čega su gosti došli do prednosti i nisu je ispuštali do samog kraja. Već u prvoj četvrtini Finiks je imao dvocifrenu prednost (10:20), igralo se u naletima, pa je domaćin nekoliko puta hvatao priključak.
 
Denver, u čiji sastav se posle dugo vremena vratio Vil Barton, u više navrata je dolazio na posjed zaostatka, dok je tokom treće dionice imao samo poen manjka (70:71).
 
Uprkos isključenju, srpski centar bio jedan od najboljih igrača Denvera
 
Međutim, izabranici Montija Vilijamsa su odbijali svaki nalet rivala i na kraju uspjeli da privedu meč kraju, upisavši novi brejk, za sedmi uzastopni trijumf u plej-ofu.
 
Posao im je umnogome bio olakšan jer je srpski centar isključen u finišu trećeg perioda. Posle jednog neuspješnog napada se iznervirao i napravio nesportski faul nad Kameronom Pejnom, a malo je nedostajalo da sukob eskalira i da dođe do fizičkog obračuna sa Devinom Bukerom.
 
Jokić je poslednju utakmicu u sezoni završio na svom nivou, zabilježio je dabl-dabl sa 22 poena (9/17 iz igre, 1/4 trojke, 3/4 slobodna bacanja), uz 11 skokova, četiri asistencije i jedne blokade. Spomenuti Barton bio je najefikasniji sa 25 poena, Majkl Porter junior je dodao 20, jedan više od Montea Morisa.
 
Na drugoj strani, dominirali su Buker sa 34 poena i 11 skokova (postigao i osam trojki iz deset pokušaja, odnosno veteran Kris Pol, koji je bio najefikasniji sa 37 poena, tri skoka i sedam asistencija.
 
Sansi će se za veliko finale NBA lige i pehar pobjednika Zapadne konferencije boriti sa boljim iz okršaja Jute džez i Los Anđeles klipersa, a trenutni rezultat je 2-1 u pobjedama za ekipu iz Solt Lejk Sitija.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )