FOTO: null

BANJALUKA, SARAJEVO – Upravni odbor Samostalnog sindikata državnih službenika i zaposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH isključio je iz članstva predsjednicu Skupštine tog sindikata Anu Mrnjavac, nakon što je u javnost dospjela informacij

U odluci UO o isključenju Ane Mrnjavac, koja je u posjedu CAPITAL-a, a koja je donesena 21. januara ove godine, navedeno je da je Mrnjavac, lažno se predstavljajući kao predsjednik Skupštine sindikata, u javnosti iznijela neistine protivne ciljevima sindikata.

„Na sastanku Upravnog odbora Samostalnog sindikata analiziran je istup u javnosti Ane Mrnjavac u sredstvima informisanja. Upravni odbor je prilikom odlučivanja, a imajući u vidu da je Mrnjavac predstavljajući se lažno kao predsjednik Skupštine navedenog sindikata, bez znanja organa sindikata, u javnosti prezentovala neistine te na taj način djelovala protivno ciljevima i interesima sindikata, kršeći odredbe Statuta, jednoglasno odlučio da se ona isključi iz Samostalnog sindikata državnih službenika i uposlenika u UIO BiH“, navedeno je u odluci UO.

Ana Mrnjavac je za CAPITAL potvrdila da je UO donio odluku o njenom isključenju i dodala da će zaštitu svojih prava tražiti i putem suda ukoliko bude potrebe.

Ona kaže da je stvarni razlog za isključenje krivična prijava koju je podnijela protiv predsjednika sindikata Mehmedalije Osmića.

Istakla je da prije nego što je donesena odluka o njenom isključenju uopšte nije istupala u medijima, iako se to navodi kao razlog za isključenje.

„Da sam znala da je toliko prisutna samovolja predsjednika, nikad ne bih ni prišla sindikatu. Navodi da sam se lažno predstavljala takođe nisu tačni i o tome govori zapisnik sa Skupštine iz kojeg se vidi da sam ja izabrana za predsjednika. Razlog isključenja je krivična prijava koju sam podnijela protiv predsjednika sindikata. On ne dozvoljava da mu se bilo ko suprotstavlja i smatra da svi moraju da ga neprikosnoveno slušaju“, naglasila je Mrnjavac.

Ona kaže da UO čini četiri člana plus predsjednik sindikata i naglašava je da on u potpunosti sastavljen od Osmićevih ljudi.

„I u Skupštini su njegovi ljudi, tako da ne vjerujem da će i moja žalba imati nekog efekta. Bez obzira na to, braniću svoja prava, pa ako treba i sudskim putem“, naglasila je Mrnjavac.

S druge strane, predsjednik Samostalnog sindikata Mehmedalija Osmić tvrdi da Mrnjavac nije predsjednik Skupštine, jer procedure u vezi sa njenim imenovanjem nisu završene i da je lažno se predstavljajući iznosila netačne informacije o sindikatu u javnosti.

„Ja ću protiv nje podnijeti tužbu zbog klevete, a kao predsjednik sindikata ću podnijeti krivičnu prijavu zato što je iznijela netačne podatke koji štete sindikatu i zato što se lažno predstavila, jer nije prošla proceduru u Ministarstvu pravde“, naglasio je Osmić.

On kaže da krivična prijava koju je Mrnjavac protiv njega podnijela nema osnova i da to nije razlog isključenja iz sindikata.

CAPITAL je nedavno objavio da je predsjednik Skupštine Samostalnog sindikata UIO BiH Ana Mrnjavac podnijela Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv predsjednika tog sindikata Mehmedalije Osmića.

Mrnjavac je u dopisu u koji je CAPITAL imao uvid navela da „se lično obratila Tužilaštvu BiH krivičnom prijavom protiv Mehmedalije Osmića, a u vezi sa radnjama koje je preduzimao ili propustio da preduzme kao predsjednik sindikata“.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )