FOTO: null

Investiciono-razvojna banka (IRB) RS potvrdila je da je u stečajnom postupku od firme „Leder“ naplatila svega 98.000 KM, zbog čega milionski kredit pokušava da naplati iz lične imovine vlasnika preduzeća Milana Lazarevića.

IRB objašnjava da je kredit, koji je „Lederu“ odobrila bez finansisjkog posrednika, obezbijeđen i ličnom imovinom vlasnika preduzeća Milana Lazarevića te da je u toku izvršni postupak na toj imovini s ciljem naplate potraživanja.

U reagovanju IRB–a na tekst koji je CAPITAL juče objavio pod naslovom „Novi fijasko sumnjivih IRB-ovih kredita – Naplatili 98 hiljada KM od tri miliona KM“, navodi se da je sporni kredit bio obezbijeđen, pored imovine preduzeća i ličnom imovinom vlasnika Milana Lazarevića, koja je višestruko vrednija od imovine preduzeća.

Istaknuto je da na toj imovini IRB ima upisanu hipoteku istog reda namirenja sa firmom „Heta“ iz  Sarajeva u omjeru 60 odsto IRB i 40 odsto „Heta“ te da je u cilju namirenja založnih povjerilaca  pokrenut izvršni postupak na toj imovini i da je on u toku.

„IRB za navedeni plasman nije namirena „samo“ sredstvima dobijenim od prodaje imovine u stečajnom postupku, budući da sa stečajnim paralelno teče i izvršni postupak za prodaju imovine koja je  daleko veće vrijednosti od imovine koja je činila stečajnu masu, tako da namirenje IRB RS kao založnog povjerioca još nije okončano i ne svodi se samo na namirenje iznosa ostvarenog u stečajnom postupku“, ističe se u dopisu IRB-a.

CAPITAL je juče objavio da je stečajni postupak u bijeljinskom preduzeću “Leder” zaključen zbog nedostatka stečajne mase, a da je iz unovčene mase Investiciono razvojna banka (IRB) RS, kao hipotekarni povjerilac, uspjela da naplati svega 98.037 KM, od ukupno priznatih tri miliona KM potraživanja za kredit, koji je odobren direktno, bez finansijskog posrednika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )