FOTO: null

Prema pisanju kineske stranice MyDrivers, novi iPhone 7 Plus moći će se kupiti u verziji sa 256 GB interne memorije te većom baterijom kapaciteta 3100 mAh, po čemu će se itekako razlikovati od svog manjeg brata bez predznaka Plus.

U članku ne stoji hoće li iPhone 7 Plus imati i ostale opcije sa 16, 32 ili 128 GB interne memorije. U svakom slučaju, Appleovi aktualni modeli iPhonea imaju 16, 64 i 128 GB, a povećanje će riješiti probleme onima kojima ranije memorija nije bila dovoljna.

Što se tiče baterije, 3100 mAh trebalo bi u teoriji ponuditi 12,7 posto više energije od baterije u iPhoneu 6 Plus, koja je kapaciteta 2750 mAh. Ipak, ova glasina je upitna, jer kruži i ona druga, po kojoj će novi iPhonei biti tanki kao novi iPod touch.

Apple bi trebao predstaviti iPhone 7 i iPhone 7 Plus u septembru na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji. Oba uređaja će imati manji utor za slušalice, procesor sa šest jezgara i OLED ekran, a trebao bi biti i vodootporan te tanji nego ikad prije.

Osim toga, ekipa s MyDrivers stranice piše kako prije predstavljanja “sedmice” očekuju lansiranje iPhone 6c modela s baterijom kapaciteta 1642 mAh i 2 GB RAM-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )