FOTO: null

Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini odgovorio je na razglednice koje su, između ostalih, stigle i na adresu OHR-a.

Ured visokog predstavnika je primio veliki broj razglednica, s logom SNSD-a na prednjoj strani, kojima se visoki predstavnik poziva da napusti Bosnu i Hercegovinu. Neke od ovih razglednica samo izražavaju političke stavove građana koji su ih poslali. U vezi sa ovim razglednicama, visoki predstavnik je jasno rekao:

"Svako ima pravo na svoje mišljenje i ja ću to pravo braniti, čak i onda kada su izjave upućene protiv mene lično", kazao je Inzko.

"Na žalost, neke razglednice sadrže uvredljiv tekst, pa čak i prijetnje smrću. U vezi s tim, treba napomenuti da su prijetnje smrću krivično djelo i da će razglednice takvog sadržaja biti predate nadležnim organima. Jasno nam je da je poštarina za sve ove razglednice unaprijed plaćena i pretpostavljamo da je poštarinu platio SNSD, a to postavlja pitanje o ulozi stranke u upućivanju prijetnji smrću", naveo je visoki predstavnik u BiH.

"Pretpostavljam da SNSD-u odgovara da primijeni taktiku preusmjeravanja frustracija građana nezadovoljnih trenutnom ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj s organa vlasti predvođenih SNSD-om na mene lično, ali u tome neće uspjeti. Građani u Republici Srpskoj su itekako svjesni ko je odgovoran za situaciju u Republici Srpskoj nakon desetogodišnje vladavine SNSD-a", rekao je visoki predstavnik. 

"Sa više od 135.000 nezaposlenih u Republici Srpskoj i hiljadama porodica koje žive u siromaštvu, SNSD je pokazao kako nema osjećaj za stvarnost s kojom se suočavaju obični građani Republike Srpske kada je odlučio da potroši sredstva na jeftine trikove kao što je ovaj, umjesto da je te novce iskoristio kako bi pomogao onima kojima je pomoć najpotrebnija", navodi se.

"Budući da je upravo počela nova godina, mislim da bi bilo bolje da umjesto mržnje širimo saradnju i ljubav", zaključio je visoki predstavnik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )