FOTO: null

Neko se rodi sa talentom za slikanje, dok opet s druge strane neko se godinama pokušava usavršavati. Kod našeg sagovornika je ipak talenat došao s rođenjem. Zoran ima 19 godina i već počinje poslednjih godina ozbiljnije da se bavi slikanjem, uskoro planir

Pored slikanja tu je i talenat za glumu, ali da ne dužimo, pročitajte detaljnije intervju u daljem tekstu:

1. Koliko dugo se već baviš slikanjem i kad si u stvari otkrio talenat za to?

- Još u zabavištu je otkriven moj talenat za crtanje i slikarstvo. Crtao sam i slikao za razne sekcije u vidu panoa, a ponekad i za školske novine.

2. Šta ti je najčešće inspiracija, šta to prenosiš na papir, platno?

- Uglavnom imam neobične ideje. Često mi u glavu sine nesto apstraktno, pa pokušavam to da prenesm na platno, ili papir. U poslednje vrijeme najčešće slikam portrete. I mislim da mi slikanje portreta ide najbolje od ruke za sada. A od skoro sam počeo i sa 3D tehikom, teško je ali je i dosta zabavno. Neka radove sam vam dostavio, pa vaši posjetioci mogu vidjeti.

3. Moramo napomenuti da pored slikanja imaš talenta i za glumu, pa nam ispričaj nešto o tome?

- Što se tiče glume, sve je počelo bezazlenim imitacijama karakterističnih ljudi iz moje okoline. Imitirao sam drugove, nastavnike, profesore itd. Kasnije sam se upisao u školu glume kod glumice Ljiljane Đurić. Godinu dana kasnije, školu je preuzela nasa dip. glumica Danka Žugić, kod koje sam isao 3 godine u skolu i stekao lepog iskustva. I danas se bavim glumom amaterski. U pripremi je predstava od Ljudmile Razumovske - Draga Jelena Sergejevna i to bi trebalo da se izvede u februaru.

4. Planiraš li u narednom periodu neku izložbu svojih radova?

- Imam u planu da u skorije vreme napravim izložbu slika i radova u Centru za kulturu. Trebala je biti prosle godine ali nisam uspio zbog ostalih obaveza. Zamislio sam da to bude u sklopu neke predstave. 

5. Kakvi su ti još planovi za budućnost, gdje sebe vidiš?

- Pa stalno sam mjenjao misljenje, kad je fakultet u pitanju. Htio sam prvo glumu pa grafiku i dizajn, a na kraju sam se odlučio za Scensku arhitekturu, tehniku i dizajn.

6. Pratiš li portal InfoBijeljina i kako ti se dopada rad?

- Naravno da pratim. Ima dosta zanimljivih informacija i fotografija o našem gradu. Prateći sajt, uvijek sam u toku svih dešavanja u Bijeljini.

Zoranu se na kraju razgovora možemo samo zahvaliti što je odvojio vrijeme za portal InfoBijeljina


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )