FOTO: null

Imam veliki motiv da radim u Bijeljini i da pomognem oko stabilizacije kluba. Ovde mi živi uža familija i sa velikim entuzijazmom ću raditi da Radnik ostane u ligi.

Najviše zasluge za moj angažman u Radniku ima gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić koji me je pozvao u klub da svoj autoritet i znanje primjenim kako bi Radnik izašao iz krize u kojoj se trenutno nalazi – rekao je za naš portal predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Krstajića očekuje izuzetno težak zadatak jer se klub nalazi na diobi poslednjeg mjesta na tabeli Premijer lige sa bodom prednosti u odnosu na komšije iz Velike Obarske.

- Odlučio sam u poslednjem trenutku da se ponovo prihvatim posla u fudbalu, malo ko bi se prihvatio odgovornosti da je na mom mjestu jer Radnik u Premijer ligi ne stoji dobro, nalazi se na dnu, uz to i loše finansijski stoji. Ja ću dati sve od sebe da se situacija popravi i upotrijebiću svu svoju energiju kako bi se izvadili iz nelagodne situacije – rekao je Krstajić.


Radniku su potrebna kvalitetna pojačanja koja će biti oslonac u nastavku šampionata.

- U razgovoru sa trenerom Slavkom Petrovićem sagledao sam stanje po pitanju igračkog kadra i sastavio sam plan na kojim sve pozicijama bi se trebali pojačati. U pregovorima smo sa nekim od potencijalnih pojačanja i vjerujem da ćemo uspjeti u naše redove dovesti nekoliko igrača koji će biti nosioci igre u šampionatu. Vjerujem u sebe i svoj rad kao i rad svojih saradnika gdje ćemo istrajati do kraja, a na proljeće imaćemo priliku gledati onaj Radnik koji ovaj grad zaslužuje - optimističan je Mladen Krstajić.

Ideja sa kojom je Mladen Krstajić došao u Radnik, pored obaveza oko seniorskog sastava je da se unaprijedi kvalitetniji rad u omladinskom pogonu Bijeljinaca.

-  Srazmjerno obavezama prema prvom timu radićemo na kvalitetnijem pristupu omladinskoj školi koja je rasadnik talenata. Nema potrebe da nam djeca idu bilo gdje na stranu kada će ovde imati sve moguće uslove za napredak. Radićemo na tome da napravimo jedan brend jer grad Bijeljina u odnosu na populaciju koja živi na ovom prostoru - kaže Krstajić.

Proslavljeni srpski reprezetativac osvrnuo se na reprezentaciju Srbije koja je sa ne uspjehom počela kvalifikacije za odlazak na evropsko prvenstvo, kao i na promjene koje su uslijedile na selektorskom mjestu.

- Dolaskom Radovana Ćurćića na mjestu selektora vratilo se samopouzdanje među igrače. Ne očekivano da smo došli u nelagodnu situaciju gdje je upitan odlazak na evropsko prvenstvo ali smatram da naša reprezentacija ima kvalitet koji nas može odvesti na evropsko prvenstvo i pored lošeg starta jer ima još dosta utakmica da se igra i sve opcije su otvorene. Nadam se da će naša reprezentacija pod vođstvom Radovna Ćurćića koji je ozbiljnim stručnjak koji se dokazao u poslednje vrijeme iskoristiti tu šansu i učiniti sve da se domognemo evropskog prvenstva. Nedaj bože da se ne plasiramo na evropsko prvenstvo smatram da je Čurćić trener na duge staze koji ulijeva veliko povjerenje kako u igrače tako i u FSS – tvrdi Krstajić.

Otišli ste iz Partizana sa mjesta sportskog direktora prije tri godine, trenutno crno-bijeli u odnosu na vječitog rivala Crvenu zvezdu imaju šest bodova prednosti. Slijedi nastavak šampionata i borba za titulu, a u međuvremenu je došlo do promjena u rukovođenju klubom.

- Došlo je do promjena, jedna garnitura je otišla, drugi su došli. Jednostavno rečeno ne bi da komentarišem ni da se mješam u posao drugima jer nemam neku fukciju sa koje bi mogao da pričam o trenutnoj situaciji u klubu. Jedino što želim u ovome trenutku da Partizan osvoji titulu, sve ostalo mogu da posmatram sa strane i da mišljenje zadržim za sebe – rekao je na kraju razgovora predsjednik Radnika Mladen Krstajić.

Mladen Krstajić je rođen 4. marta 1974. godine u Zenici gdje je započeo fudbalsku karijeru. Kasnije je igrao još za Kikindu, Partizan, Verder i Šalke iz kojeg se ponovo vratio u redove beogradskih "crno-bijelih" gdje je završio karijeru 21. maja 2011. godine. Odmah poslije toga postao je sportski direktor Partizana.

I.Đ.Stanišić


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )