FOTO: null

Najveći potencijal ženske košarke u Bosni i Hercegovini Marica Gajić je odabrana na draftu ženske NBA lige. Marica Gajić, koja je u dresu Celja bila MVP Ženske regionalne lige izabrana je u trećoj seriji kao 32. pik od strane Washington Mysticsa.

Ove sedmice je boravila u Bijeljini gdje je odvojila vrijeme za portal InfoBijeljina, kako bi nam ispričala o ovom novom priznanju, trenutnoj košarkaškoj karijeri, ali i o planovima za budućnost

- "Nisam očekivala da ću biti izabrana za NBA draft, jer je bila stvarno velika konkurencija. Ovo predstavlja nekako i sam vrh košarke, kako muške tako i ženske. Stvarno sam prezadovoljna odlaskom tamo. U početku je to bio šok za mene, nisam znala ni šta da mislim, ni o čemu se radi, ali eto sada, kada se sve sleglo, ti utisci, sve je super", rekla je Marica za portal InfoBijeljina, dodajući da je prije nje, samo jedna košarkašica iz BiH imala priliku da odigra za NBA, ali ni jedna do sada nije izabrana na draftu.

Gajićeva za sada ne planira odlazak u Ameriku, možda za godinu ili dvije, ali sada ne, jer joj predstoji košarkaška sezona i nastup za reprezentaciju BiH. Takođe dodaje da ove godine završava igranje za Celje, ima mnogo ponuda gdje će i kako nastaviti dalju karijeru, vjerovatno neka evropska ekipa, jača od Celja, ali će vidjeti i razmotriti koja je to ponuda najbolja za nju.

Ovo joj je bila i jedna od najuspješnijih sezona, kako u reprezentativnom, tako i u klupskom smislu. Za reprezentaciju je prošle godine izabrana za MVP Evropskog prvenstva, posle za MVP Jadranske lige i najbolja skakačica u istoriji Jadranske lige.

Pitali smo je i kako je uspjela iz naše sredine otići i napraviti takve uspjehe, jer znamo kakva je situacija u Bijeljini, gdje je Gajićeva rekla da je uvijek bila nekako 100 odsto u svemu, bitno je biti pošten prema sebi i svemu uopšte. 

Smatra da su joj u svemu ovome pomogli i da najveću zaslugu imaju Dragana i Dario Čojić iz košarkaškog kluba "Budućnost", jer su je propratili od pionirki do seniorki, gdje su joj omogućili dobre uslove za rad i jedni su od rijetkih koji su predani maksimalno svom poslu. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )