FOTO: InfoBijeljina

„Ovdje imate neku drugu sreću i zadovoljstvo, jer ste sa svojim narodom. U Beču kako god pogledate ste stranac, i nikada tamo nisam bio ispunjen, a to je bio najveći razlog mog povratka u Bijeljinu“, započinje razgovor za portal InfoBijeljina Dušan Sekulić, magistar harmonike.

Muzika izražava ono što se ne moze reći, a o čemu je nemoguće ćutati. Tako je o ovoj vrsti umjetničkog izražavanja govorio Viktor Igo. 

Koliko se zapravo može reći raskošnim muzičkim interpretacijama za portal InfoBijeljina objasnio je svjetski virtuoz na harmonici. 

Kao petogodišnji dječak otkrio je svoju ljubav prema klasičnoj muzici koju na inovativan i jedinstven način izvodi na harmonici. Životni put ga je odveo u Beč, gdje je zivio i studirao nekoliko godina te mogao steći utisak o austrijskoj kulturi.

Ne krije da je često doživljavao različite neobične situacije zbog činjenice da na instrumentu koji se kod nas doživljava kao oruđe za izvođenje narodne muzike, on kreira ozbiljnu muziku koja je mješavina različitih žanrova.

INTERVJU sa Dušanom možete pogledati na našem YouTube kanalu 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )