FOTO: InfoBijeljina.com

Dolaskom na funkciju predsjednika Skupštine grada imam mnogo veću odgovornost i obaveze prema svim građanima Semberije, ali mladi će uvijek biti u fokusu mog djelovanja, rekao je u intervjuu za portal InfoBijeljina Aleksandar Đurđević.

Otkrio nam je kako se snašao na mjestu predsjednika Skupštine, te kakvi su mu planovi političkog djelovanja u narednom periodu.

"Juče mi je bio prvi dan na novom radnom mjestu, ali ne mogu reći da mi je u potpunosti novo jer sam prethodnih godina bio odbornik. Upoznat sam sa svim aktivnostima koje se provode u Skupštini, tako da nema novina u tom smislu, ali svakako da jeste nešto novo, mnogo veća odgovornost i obaveze", rekao je Đurđević za InfoBijeljina. 

U politiku je, kako kaže, ušao kao mlad sa ambicijom da pomogne i poboljša položaj mladih.

"Nekih desetak godina na ozbiljan način se bavim politikom. Sve vrijeme sam bio taj neki omladinski aktivista, išao sam stepenicu po stepenicu. Sad imam mnogo veću odgovornost i obaveze prema svim građanima Semberije, ali mladi će uvijek biti u fokusu mog djelovanja", dodaje Aleksandar. 

Novoizbrani predsjednik Skupštine grada nas je podsjetio i na neke ranije odborničke inicijative i ideje.

"Mi smo kao klub odbornika SNSD-a u Skupštini grada pokrenuli mogućnost podnošenja onlajn inicijativa od strane naših sugrađana. Sve skupštinske materijale smo objavljivali sedam dana prije sjednice, kako bi građani mogli da daju svoje prijedloge, sugestije, a mi smo to dalje upućivali u skupštinsku proceduru. Mogu reći da je dosta dobar rezultat postignut, preko 100 ljudi je uputilo neku vrstu inicijative", dodao je Đurđević za InfoBijeljina. 

Pored političkog aktivizma Aleksandrove mladalačke dane obilježio je i sport.

"Za vrijeme studija ali i ranije igrao sam u KK Radnik, u Premijer ligi i Prvoj ligi Republike Srpske. To neko moje ranije djetinjstvo obilježila je košarka. Ono na šta mogu biti ponosan jeste da sve prijatelje koje sam stekao kroz školu i košarku su i dalje moji prijatelji i da se sve ovo vrijeme družimo, a ja se nadam da se nisam promijenio", dodaje Aleksandar. 

"Očekujem da SNSD ostane najjača partija u gradu i na nivou čitave Republike Srpske. Nastavljamo da radimo u okolnostima koje nisu ni malo lake. I u Bijeljini i u Republici Srpskoj očekujem pobjedu SNSD-a na predstojećim lokalanim izborima", zaključio je Đurđević na kraju razgovora za portal InfoBijeljina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )