FOTO: null

BIJELJINA - Na Internacionalnom festivalu muzike "Primavera", koji će u Bijeljini biti održan od 21. do 24. marta, očekuje se učešće velikog broja takmičara iz BiH, regiona i iz Evrope, najavljeno je iz Udruženja građana "Muzički umjetici Semberije".

Četvrti festival "Primavera" biće otvoren koncertom profesora harmonike iz Kragujevca Vladimira Blagojevića. U naredna tri dana takmičenje će se odvijati u osam disciplina - klavir, klavirski duo, flauta, gitara, solo pjevanje, harmonika, violina, a od ove godine uvodi se i nova disciplina - solfeđo. 

"Primavera" je već proglašen festivalom sa najvećim brojem takmičara u regionu, a broj prijavljenih iz godine u godinu raste. 

Takmičare će ocjenjivati internacionalni žiri sastavljen od eminetnih umjetnika. 

Sva tri festivalska dana, u večernjim časovima, nakon završetka takmičarskog dijela, biće održani koncerti pobjednika, a ulaz je besplatan. 

Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije" osnovano je prije četiri godine sa ciljem podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umjetnosti u Bijeljini. 

Ovo udruženje je, između ostalog, organizovalo izuzetno posjećene koncerte Banjalučke filharmonije i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije. 

Festival "Primavera" biće održan u Etno-selu "Stanišići" u organizaciji Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )