FOTO: null

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović i ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić konstatovali su da je saradnja u oblasti sporta dobra, ali da je treba proširiti, intenzivirati i podići na viši nivo.

Davidovićeva je istakla da su aktivnosti omladinskih organizacija Srbije i Republike Srpske jako vrijedne, kao i da one zajednički nastupaju i prema međunarodnim organizacijama.

"U sportu je saradnja na zavidnom nivou, sportske organizacije Srbije i Srpske organizuju često prijateljske utakmice, kao i sportske kampove i škole sporta u kojima učestvuju mladi sportisti", rekla je Davidovićeva nakon sastanka u Banjaluci, na kome je bilo riječi i o zajedničkom akcionom planu dva ministarstva za 2015. godinu.

Udovičić je naveo da je tokom današnjeg susreta bilo riječi i o inicijativi za formiranje unije omladinskih organizacija zapadnog Balkana, koju je pokrenuo premijer Srbije Aleksandar Vučić i koja, kako je rekao, nailazi na pozitivno mišljenje u svim zemljama regiona.

"Mladi sa ovog podneblja i te kako treba da imaju inicijative, jer baš oni treba da spuste tenzije", rekao je Udovičić.

On je dodao da je u realizaciji prošlogodišnjeg akcionog plana došlo do određenog zastoja zbog poplava koje su zadesile Srbiju i Republiku Srpsku, kao i zbog izbora, ali je izrazio zadovoljstvo što će saradnja u oblasti sporta dobiti širi kontekst.

"Iako je saradnja u oblasti omladine i sporta bila izuzetna, nju je neophodno proširiti, intenzivirati i podići na viši nivo. Mislim da to mladi sportisti zaslužuju i izuzetno je važno da se pokaže briga o njima sa najvišeg nivoa", naglasio je Udovičić.

On je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su prošle godine potpisani sporazumi o saradnji između granskih sportskih saveza i za ovu godinu najavio još takvih sporazuma, kao i razmjenu iskustava trenera i sportista organizovanjem info dana i edukacija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )