FOTO: null

Marjana Vučković, republički tržišni inspektor iz Banjaluke, uhašena je danas zbog mita od 500 maraka, potvrdili su izvori bliski istrazi.

Uhapsili su je oko 13.30 pripadnici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS, uz koordinaciju Specijalnog tužilaštva RS.

"Osumnjičena je da je od vlasnika trgovine primila novac u iznosu od 500 KM, te na taj način prekoračila granice svog ovlašćenja", saopštili su iz policije.

Izvor upućen u istragu ističe da je klupko oko inspektorke počelo da se odmotava nakon što je došla u kontrolu u trgovinu, u kojoj je ustvrdila da je pronašla određene nepravilnosti.

"Ona je potom vlasniku predložila dogovor. Naime, kazala je da se nepravilnosti mogu ispeglati, ali uz određenu nadoknadu", navodi naš sagovornik, upućen u istragu.

Naš izvor blizak policiji pritom dodaje da je "inspektorka više puta dolazila u ovu trgovinu, a vlasniku je pukao film i odlučio se na saradnju s policijom".

"Čim je prijavljen slučaj policiji, pokrenut je niz radnji na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, koje je u konačnici, kada je izvršeno, kvalifikovano kao primanje mita", naglašava naš sagovornik iz policije.

Kako dodaje, novčanice koje su predate inspektorki bile su označene i one su potom izuzete.

"Ona je uhapšena nakon što je uzela tih 500 maraka", zaključuje izvor upućen u istragu, koji nije mogao da saopšti više detalja, budući da kriminalistička obrada nad inspektorkom nije okončana do zaključenja ovog broja "Nezavisnih".

Vučkovićeva će, nakon završene kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti sprovedena u prostorije Specijalnog tužilaštva na dalje postupanje.

Iz Republičke uprave za inspekcijske poslove nisu mogli da saopšte detalje u vezi s hapšenjem njihove radnice, jer su i oni za ovaj slučaj saznali juče popodne.

Ipak, kako naglašavaju, podržavaju rad policije, kao što su to i ranije činili.

"Republička uprava za inspekcijske poslove u potpunosti podržava rad MUP-a RS i svih drugih istražnih organa i spremni smo da im pružimo svu eventualno neophodnu podršku i saradnju, u vidu dostavljanja potrebne dokumentacije i slično", kazali su nam iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )