FOTO: InfoBijeljina

Nakon što su stanari zgrade “Supereta” u bijeljinskoj Ulici kneginje Milice izjavili da piju vodu iz cisterne zbog sumnje da je gradska voda zatrovana fekalijama, na teren su izlazili inspektori, te napisali kaznu od 4.000 KM, a vodu poslali na analizu.

Podsjetimo, stanari su naveli da je sporan bunar koji upotrebljava vlasnik ugostiteljskog objekta, a koji se nalazi u prizemlju zgrade iz kojeg se, kako tvrde, voda pomiješala sa gradskom vodom.



Iz Gradske uprave grada Bijeljina kažu da su, po prijavi AD "Vodovod i kanalizacija", prema kojoj je došlo do problema u vodosnabdjevanju ZEV-a "Supereta" u Ulici kneginje Milice 2-6, na teren izašli nadležni inspektori gradske inspekcije (vodni i inspektor za hranu).

"Inspektor za hranu je izvršio vanrednu kontrolu u 'NN Holding', poslovna jedinica 'Lounge Bar' koji se nalazi u sastavu ZEV-a 'Supereta' , pri čemu su uzeti uzorci vode za piće (u prisustvu radnika AD 'Vodovod i kanalizacija' ) jer je postojala sumnja u ispravnost iste (kako se navodi u prijavi)", kažu iz Gradske uprave grada Bijeljina. 

Kako daju, Rješenjem inspektora za hranu je zabranjena upotreba vode za piće, sve dok ne stignu rezultati analize od nadležnog instituta. 

"Vodni inspektor je takođe izvršio vanrednu kontrolu iz svoje nadležnosti, pri čemu je utvrdio da u prostorijama gore navedenog subjekta postoji sopstveni vodozahvat (bunar), na kome je ugrađen vodomjer i za koji nije obračunavao i plaćao posebne vodne naknade. Na osnovu toga imenovani subjekat je sankcionisan", precizirali su iz Gradske uprave grada Bijeljina u izjavi za portal InfoBijeljina. 



Dodaju da je 24. novembra "NN Holding", poslovna jedinica "Lounge Bar", uklonio sopstvene vodozahvate (bunar) iz svog objekta u prisustvu gradskog vodnog inspektora.

"Izrečena je novčana kazna od strane gradskog vodnog inspektora u visini od 4.000 KM (3.000 KM za pravno lice i 1.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu) za obračunavanje i plaćanje posebih vodnih naknada", rečeno je portalu InfoBijeljina u Gradskoj upravi grada Bijeljina. 

Gradski inspektor za hranu će, kako se u odgovoru dodaje, po dobijanju zvaničnih rezultata analize vode odlučiti o preduzimanju daljih mjera.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )