FOTO: null

Politički sukob na relaciji nova skupštinska većina -gradonačelnik Bijeljine dobija na intenzitetu.

Upravni inspektor narednih dana ispitaće da li Mićo Mićić radi prema zakonu. Predstavnici nove skupštinske većine tvrde da ih opstruiše, da novoizabrani načelnici ne mogu sprovoditi odluke u korist građana, da se selektivno isplaćuje pomoć boračkim kategorijama.

Zahvaljujući gradonačelniku, tvrde, direktori bliski SDS-u dobijaju redovno budžetska sredstva, za razliku od Doma učenika, Doma zdravlja i drugih. Dugovanja su višemilionska. Na sve optužbe predstavnika nove skupštinske većine, gradonačelnik Bijeljine sa godišnjeg odmora poručuje da na to sve nema komentar.

Novi načelnici su paralisani, ne mogu donositi odluke u korist građana. U Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu prisutna je selekcija pri dodjeli boračkih pomoći, kaže novi načelnik Miroslav Bobić. Pečat je dodijeljen na čuvanje trećoj osobi.

Domu zdravlja, Domu učenika i drugim institucijama sredstva se duguju za prošlu i ovu godinu.

Novoizabrani načelnik Odjeljenja za finansije Vaso Arsenović kaže da je riječ o selektivnim isplatama, te da se sredstva usmjeravaju institucijama koje su bliske prethodnoj skupštinskoj većini.

Nova skupštinska većina želi ravnopravne isplate, jer usluge pomenutih institucija koriste svi građani bez obzira na stranačku pripadnost. Gradonačelnik njihove namjere opstruiše nepodnošenjem rebalansa budžeta Skupštini. Načelnike imenuje skupština, a gradonačelnik se izdigao iznad i ne poštuje zakon, kaže Dragan Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Đurđević kaže da će upravni inspektor izvršiti kontrolu akata koje je donosio gradonačelnik, jer, kako ističe "mi smo svjedoci da ta akta nisu u skladu sa zakonom".

Nova skupštinska većina dostavila je Sudu podatke o nelegalnim odlukama gradonačelnika i njegovih saradnika, tako da sada očekuju sudsku odluku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )