FOTO: null

Stanari u naselju „Intergaj“ u Bijeljini juče su u poslijepodnevnim časovima protestovali zbog, kako kažu, nelegalnog prekopavanja prilaznog puta njihovim stambenim zgradama.

Policija je zaustavila radove, a vlasnik „Intergaja“ čija je firma izvođač radova, tvrdi da se radovi obavljaju prema utvrđenom planu i zakonu.

S druge strane stanari iz Ulice Ive Andrića bili su u čudu kad su vidjeli da radnici "Intergaja" prekopavaju prilazni put njihovim zgradama, tvrdeći da se time želi izbjeći inspekcija, kako tvrde, zbog nelegalnih radnji. Kažu da već 13 godina imaju taj prilaz, a sada je prekopan.

Potražili smo odgovore u Gradskoj upravi, gdje su nam potvrdili da je inspekcija danas izašla na teren i provjerama utvrdila da nema ništa sporno, te da izvođač ima svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju sportskog igrališta.

- Po prijavi građevinski inspektor je postupio, policija je odradila svoj dio posla i konstatovano je da izvođač ima potrebnu dokumentaciju u skladu sa zakonom i da se radovi mogu nastaviti na izgradnji košarkaškog terena, a prilaz stambenim objektima postoji sa više strana tako da funkcionisanje u naselju nije ugroženo ni na koji način, rekao je za portal InfoBijeljina Ognjen Đuka, v.d. načelnika za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi. 

Vlasnik "Intergaja" Slobodan Jovanović je i juče tvrdio da se radi sve po zakonu.

"Mi imamo sve papire, tu nije ni planiran put, tu regulacionim planom nije planirano ništa. Tu se sada gradi igralište", rekao je Jovanović dodajući da je sadašnji prilazni put bio privremeno rješenje i da ovi stanari imaju prilaz zgradama iz pravca tržnog centra "Tom", koji je i planiran projektom naselja. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )