FOTO: null

Grupa građana semberskih sela Amajlije, Popovi, Dijelovi i Dvorovi i predstavnici gradske uprave, te ustanova nadležnih za puteve i vode zatražili su danas u Bijeljini da se ispita uticaj Pavlović puta i Pavlovića mosta na rijeku Drinu.

"Inicijativu za ispitivanje uticaja Pavlovića mosta, kao jedan od zaključaka sa današnjeg sastanka, poslaćemo za dan-dva ministarstvima saobraćaja i veza, te poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske", rekao je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Predrag Jović nakon sastanka. 

Sastanak je održan na inicijativu grupe građana i odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini Ivana Burića. 

Jović je rekao da mještani ovih sela vjeruju da Pavlovića put praktično predstavlja branu, što je u najvećoj mjeri uzrok plavljenja ovih sela. 

Jović je rekao da će zatražiti hitan sastanak sa predstavnicima resornih ministarstava, te da analize uticaja ovih infrastrukturnih objekata budu što prije urađene i dostavljene gradu Bijeljina. 

"Neophodne su nam analize kako bi krizni štab u slučaju poplava mogao da zna kako što bolje da odreaguje. Poznato je da smo najviše problema imali u vezi sa prekopavanjem ovog puta za vrijeme poplava i sada moramo da znamo tačno stanje stvari", rekao je Jović. 

Stručni saradnik grada Bijeljina za pitanja vodoprivrede Zdravko Stevanović novinarima je rekao da su na sastanku doneseni zaključci da se pokrene inicijativa za analizom uticaja Pavlovića mosta na protočni profil Drine i potrebe za eventualnom rekonstrukcijom, odnosno, proširenjem i povećanjem broja polja ispod mosta kako bi se propustila veća količina vode. 

Stevanović ističe da iz procjene uticaja Pavlovića puta na tok zaobalnih voda treba da proisteknu projektni zadaci za rješavanje problema velikih voda u Semberiji, odnosno, konačno da se smanji mogućnost plavljenja semberskih sela.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )