FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić najavio je danas ulaganje u dva infrastrukturna projekta u Bijeljini s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na ovom području.

Riječ je o trećoj isključnoj traci na zaobilaznici oko grada i skretanju u Donjem Dragaljevcu na magistralnom putu ka Brčkom. 

"Od tri problema koji su najvažniji za putnu infrastrukturu u Bijeljini, mi ćemo u ovoj godini riješiti dva, a za izgradnju kružne raskrsnice koja će grad povezivati sa budućim auto-putem dogovorili smo se da u narednom periodu zaključimo sporazum kojim ćemo jasno definisati prava i obaveze `Puteva Republike Srpske` i grada Bijeljina", rekao je Nešić nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. 

Prema njegovim riječima, praksa je da lokalne zajednice urade projekat i riješe imovinskopravne odnose, a da javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" finansira izgradnju saobraćajnice. 

Nešić je naveo da bi, prema postojećem idejnom rješenju, ovaj projekat mogao da košta oko milion KM. 

"Konstatovali smo da je stanje putne infrastrukture u Bijeljini na zadovoljavajućem nivou, a nastojaćemo da ono bude i bolje", poručio je Nešić nakon sastanka u Gradskoj upravi Bijeljine. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je na sastanku bilo riječi o bezbjednosti saobraćaja na zaobilaznicama i da su definisana tri lokaliteta gdje je zajedničkim naporima potrebno unaprijediti putnu infrastrukturu kako bi se podigla bezbjednost u saobraćaju. 

On je naveo da su to treća isključna traka na zaobilaznici za koju postoji projekat i građevinska dozvola, skretanje u Donjem Dragaljevcu na magistralnom putu prema Brčkom i kružni tok na zaobilaznici kod industrijske zone dva. 

"S obzirom na to da su nadležnosti podijeljene i da projekat i uređenje imovinskih odnosa radi lokalna zajednica, a samu izgradnju na magistralnim i regionalnim putevima preduzeće `Putevi Republike Srpske`, dogovorili smo se da napravimo protokol o saradnji kojim ćemo definisati obaveze", rekao je Mićić. 

Prema njegovim riječima, grad Bijeljina će što prije napraviti projekat, završiti uređenje imovinskih odnosa i izdati građevinsku dozvolu, a preduzeće "Putevi Republike Srpske" obezbijediće da u njihov plan uđe izgradnja kružnog toka u gradu za koji već postoji idejno rješenje. 

Nešić i Mićić su sa saradnicima izašli i na lokaciju na kojoj će do kraja godine biti realizovana dva projekta na putnoj infrastrukturi u Bijeljini, čiji je cilj povećanje bezbjednosti saobraćaja. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )