FOTO: InfoBijeljina

Više od deset gradskih i opštinskih odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ u Republici Srpskoj traži od predsjednika stranke Vukote Govedarice da bespogovorno podnese ostavku zbog loših izbornih rezultata, objavio je portal "Infosrpska".

U tekstu se navodi da "većina opštinskih odbora SDS-a smatra da je, prije svega, bila neozbiljna kandidatura samog Govedarice za predsjednika Republike Srpske".

"Odbori, takođe, smatraju da je bila greška i njegovo imenovanje za predsjednika Srpske demokratske stranke, što je rezultiralo sukobima unutar stranke i njenim napuštanjem velikog broja članova i poslanika", ističe se u tekstu.

Isti izvor navodi da su na Govedaricu posebno kivni u Bijeljini, koja se zalagala da predsjednički kandidat bude Mićo Mićić, ali je njihov prijedlog ignorisan.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina, dodaje se u tekstu, uvjeren je da bi Mićo Mićić pobijedio u izbornoj trci za predsjednika Republike Srpske i da stranka ne bi, nakon više godina, doživjela poraz od SNSD-a kao što se to desilo sada.

Među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtjevom za hitnu smjenu Govedarice su gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže..., ističe se u tekstu.

U Gradskom odboru u Bijeljini kažu za ovaj portal "da bi Govedarica trebalo, da je korektan, da prizna poraz i da čestita SNSD-u, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na više nego ubjedljivoj pobjedi, a ne da svoju nesposobnost sada prikriva navodnom krađom i zahtjevom da se ponovo broje glasovi".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )