FOTO: InfoBijeljina

U srijedu od 12.00 časova biće održana sjednica Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske, saznaje InfoBijeljina.

Sjednica će biti održana zbog povećanog priliva migranata na područje Semberije.

Ovu informaciju nam je potvrdio i gradski menadžer Miloš Stevanović. 

"Da, tačna je informacija, to je sve što vam mogu reći. Konferencija za novinare biti održana u 12.45 časova, kada ćemo se javnosti i obratiti", rekao je kratko za InfoBijeljina Stevanović.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je 3. avgusta informaciju o potrebi formiranja Koordinacionog tijela Vlade Republike Srpske za praćenje kretanja ilegalnih migranata preko teritorije Republike Srpske i donijela rješenje o imenovanju članova ovog tijela.

Zadatak Koordinacionog tijela je da operativno sprovodi aktivnosti sa ciljem praćenja ulazaka, zadržavanja, kretanja migranata i njihovog što bržeg prolaska kroz Republiku Srpsku.

Koordinaciono tijelo čine predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, i to direktor policije kao predsjedavajući, zatim predstavnici Uprave policije, Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma, te policijskih uprava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )