FOTO: ilustracija / kurir.rs

Luka i Milica su bila najčešća imena novorođenčadi u Srpskoj u 2011. godini, ali su se, u međuvremenu, ukusi roditelja promijenili.

Tako su prošle godine muške bebe najčešće dobijale ime Stefan, dok je među djevojčicama najviše Sofija.

Po podacima koje je portal InfoBijeljina dobio u Republičkom zavodu za statistiku, nakon Stefana, najčešće davana imena prošle godine su Lazar, Luka, Nikola, Pavle, Aleksa, Marko, Mihajlo, Vasilije i Viktor.

Najčešće davana ženska imena u 2018. godini su, nakon Sofije, Milica, Marija, Ana, Teodora, Anastasija, Dunja, Sara, Katarina i Elena.

Imena kao što su Vasilije i Elena nisu bila u top 10 najčešće davanih u 2011. godini.

"Deset najčešćih muških imena koja su upisana u matične knjige rođenih za 2011. godinu su Luka, Marko, Nikola, Stefan, Mihajlo, Andrej, David, Đorđe, Pavle, Filip“, rekli su za portal InfoBijeljina iz Republičkog zavoda za statistiku.

Deset najčešćih ženskih imena koja su upisana u matične knjige rođenih za 2011. godinu su Milica, Marija, Ana, Sara, Jovana, Katarina, Anđela, Nikolina, Sofija i Anastasija.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )