FOTO: infobijeljina.com

Nepokretnosti koje su tokom prošle godine prodate u Bijeljini vrijedne su skoro 135 miliona KM, otkriva InfoBijeljina.

"U javnim evidencijama o nepokretnostima Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIPP) za grad Bijeljina u 2023. godini evidentiran  je promet od ukupno 4.021 nepokretnosti u notarski obrađenim kupoprodajnim ugovorima", rečeno je InfoBijeljini iz RUGIPP-a.

Kako su dodali, ukupna cijena nepokretnosti ostvarena u tim ugovorima iznosila je 134.893.905,02 KM.

Prema podacima RUGIPP-a, u Republici Sprskoj u 2023. godini, u Registru cijena nepokretnosti, evidentirano je 18.877 kupoprodajnih ugovora u kojima je prometovano 41.367 nepokretnosti. 

Ovi ugovori, kako je saopšteno iz RUGIPP-a, bili su predmet upisa prava vlasništva u katastarskim evidencijama RUGIPP-a, a zbirna ostvarena cijena u njima iznosi 1.156.586.709 KM.

Prema podacima Registra cijena nepokretnosti, najveći broj kupoprodajnih ugovora u Republici Srpskoj u prošloj godini evidentiran je u gradu Banjaluka.

Prema informacijama iz RUGIPP-a, zatim slijede Bijeljina, Prijedor, Doboj, Laktaši, Gradiška i Istočno Novo Sarajevo. U istoj godini, kako je ranije saopšteno, najmanji broj kupoprodajnih ugovora evidentiran u Petrovcu, Krupi na Uni, Jezeru i Kalinoviku.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )