FOTO: InfoBijeljina

Prema podacima iz evidencija Ministarstva finansija Republike Srpske, u Bijeljinu je od 2018. godine po različitim osnovama ukupno uloženo 9,3 miliona KM, rekli su nam iz ovog ministarstva.

Kako dodaju, u 2022. godini iz budžetskih sredstava namijenjenih za javne investicije je izdvojeno 4,3 miliona KM.
 
"Iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2022. godinu finansira se i projekat Projektovanje i izgradnja autoputa Bijeljina - Rača (nosilac projekta JP Autoputevi Republike Srpske d.o.o. Banjaluka) u iznosu od 13 miliona KM", rekli su iz Ministarstva finansija RS za portal InfoBijeljina.



Ističu da se iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2022. godinu finansira i projekat "Okvirni sporazum unapređenja putne infrastrukture u oblasti redovnog održavanja  broj 4, 5 i 6  prema nalozima vanrednog održavanja i odlukama JP Putevi Republike Srpske" (nosilac projekta JP Putevi Republike Srpske d.o.o. Banjaluka) u iznosu od četiri miliona KM, gdje spada i Grad Bijeljina.

Javnim investicijama je, kako dodaju, finansiran i projekat Rekonstrukcije ulice Stefana Dečanskog u Bijeljini, u ukupnom iznosu 750.000 KM.



"Sredstvima javnih investicija je finansirana rekonstrukcija, adaptacija i sanacija školskih objekata, konkretno sanacija Područnog odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Amajlijama sa 58.000 KM, i sa 120.000 KM sanacija objekta Područnog odjeljenja OŠ „Sveti Sava“ u Batkoviću", ističu iz Ministarstva finansija RS. 

Iz sredstava javnih investicija je u prethodnom periodu, kako naglašavaju, finansirana izgradnja fiskulturne sale u područnoj osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Patkovači, sa 283.250 KM.



Sredstva javnih investicija su, dodaju, izdvojena i za podršku Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, te za projekat održavanja Novinske agencije SRNA, čije sjedište je u Bijeljini.

Takođe, kako naglašavaju, sredstvima javnih investicija je finansirana kupovina objekta za potrebe uspostavljanja Republičkog centra za obuku i intervencije na području Bijeljine.
 
"Osim sredstava javnih investicija, Vlada Republike Srpske je u Bijeljinu u proteklom periodu usmjerila i sredstva od klirinškog duga, te je finansirana izgradnja fiskulturne sale u OŠ „P.P. Njegoš“ u Velikoj Obarskoj i projekat presvlačenja sportskih terena i uređenje dvorišta u JU OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina. Ukupan iznos ova dva projekta bio je 285 hiljada KM", kažu iz Ministarstva finansija RS za portal InfoBijeljina.

Prema evidenciji Ministarstva finansija, ulaganja u Bijeljinu su vršena i iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srpske, u ukupnom iznosu 2,3 miliona KM.

"Iz donacija Srbije su finansirani projekat „Izgradnje fiskulturne sale u sklopu OŠ Jovan Dučić Patkovača“, projekat „Rekonstrukcija sportske dvorane u sklopu Gimnazije“, projekat „Izgradnja sportske dvorane u sklopu škole u Velikoj Obarskoj“, projekat „Sanacija i rekonstrukcija objekta javne namjene Sokolski dom u Bijeljini“, te JZU Dom zdravlja Bijeljina  za realizaciju svim mjera i aktivnosti u cilju pružanja zdravstvene zaštite u uslovima pandemije virusa korona", kažu iz ovog ministarstva.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 2 )