FOTO: InfoBijeljina

U devet mjeseci 2019. godine u RS, u objektima čija je djelatnost priprema i posluživanje hrane i pića, prometovano je 48.131.255 KM, bez PDV-a, što znači da je ukupan ceh iznosio oko 56 miliona maraka, pokazuju procjene.

Kako je portalu InfoBijeljina potvrđeno iz Republičkog zavoda za statistiku, u cijeloj prošloj godini, u ovim objektima, procijenjeni promet je ukupno iznosio 58.993.270 KM, ne uključujući PDV.

Značajan promet ostvarili su i objekti koji pružaju smještaj: za devet mjeseci 2019. iznosio je 58.857.975 maraka, čime je gotovo dostignuta prošlogodišnja cifra (svih 12 mjeseci) od 60.510.609 KM. Ni u te brojke nije uključen PDV.

Sociolozi se pitaju kako građani uspijevaju tolike iznose potrošiti u ugostiteljskim objektima. Oni kažu da je sigurno da kafane ne bi trebale biti prioriteti pri našoj potrošnji.

„Kafana je za neke građane statusni simbol, ali u životu prvo treba obezbijediti egzistenciju. Poprilično je nezdravo razmišljanje odlaziti na neka mjesta da bi tu bili viđeni“, smatraju pojedini sociolozi.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )