FOTO: null

Predstavnik indijske vlade Sayantan Chakravarty i poljoprivrednici iz pokrajine Pendžab boravili su od 08. do 10. juna u posjeti Gradu Bijeljina.

Pored razgovora sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem i gradskim zvaničnicima, delegacija Indije održala je sastanke sa predstavnicima Poljoprivrednog dobra „Semberija“, područne Privredne komore Bijeljina, Poljoprivrednog zavoda, fabrike „Semberka“ i Banje Dvorovi. 

Tom prilikom domaćini su upoznali goste iz Indije sa privrednim potencijalima Bijeljine i mogućnostima za investiranje, a predstavnici Indije iskazali su interes za ulaganje u poljoprivredu, odnosno proizvodnju hrane na području Semberije, ali i za revitalizaciju Banje Dvorovi, kao i za proširenje kapaciteta farme krava PD "Semberija".

Posjetu indijske delegacije organizovala je Gradska uprava, kao dio napora za privlačenje stranih investicija, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja i povećanja mogućnosti zapošljavanja lokalnog stanovništva. Indijske diplomate i privrednici su prethodnih mjeseci pokazali veliki interes za saradnju sa Gradom Bijeljina i ovo je njihova treća posjeta Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )