FOTO: null

BANJALUKA, Novi vlasnik “Krajina osiguranja” iz Banjaluke, Indijac Naveen Aggarwal, i zvanično je preuzeo ovo osiguravajuće društvo. Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara „Krajina osiguranja“, koja je juče održana, imenovan je Upravni odbor društva na

Član Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ i direktor Advokatske firme „Sajić“ Aleksandar Sajić potvrdio je za CAPITAL da je na jučerašnjoj Skupštini akcionara usvojen novi statut društva, imenovan novi UO te usvojen plan poslovanja za ovu i naredne tri godine.

„ U „Krajina osiguranju“ više nije većinski državni kapital, tako da se ovo društvo moralo organizovati u skladu sa zahtjevima Zakona o privrednim društvima RS, a ne kao što je bilo do sada u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima. To, između ostalog, znači da više ne postoji nadzorni odbor kao organ upravljanja u društvu. S tim u vezi, nakon što je usvojen Statut preduzeća, NO u dosadašnjem sazivu je razriješen, a imenovan je UO na čijem čelu će biti Naveen Aggarwal“, rekao je Sajić i dodao da, osim njih dvojice, UO „Krajina osiguranja“ ima još tri člana i to dva iz Indije i jednog advokata iz Advokatske firme „Sajić“.

Sajić nije mogao da kaže da li će biti imenovan novi direktor ili će na toj funkciji i dalje ostati sadašnji direktor Mila Gromilić.

„Ništa se još uvijek nije promijenilo u vezi sa dosadašnjom upravom. Direktorica i tri izvršna direktora i dalje ostaju na svojim pozicijama, a do kada će to biti i šta će biti zaista ne znam. Vjerovatno će u narednih nekoliko dana biti odlučeno o tome“, kazao je Sajić.

Istakao je da u pripremi plana poslovanja, koji je usvojen na Skupštini akcionara, nisu učestvovali novi akcionari i da će on vjerovatno pretrpjeti neke izmjene.

Naveen Aggarwal je direktor firme S&A Capital Investments (SACI) registrovane u Beogradu. On je dokapitalizacijom „Krajina osiguranja“, vrijednom 6,9 miliona maraka, polovinom decembra prošle godine postao većinski vlasnik ovog društva u kojem je do tada većinski udio imala Republika Srpska.

„Krajina osiguranje“ se suočavalo sa velikim problemima u poslovanju, a prema nalazu revizije u 2014. godini za pokriće tehničkih rezervi nedostajalo im je čak 4,2 miliona KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )