FOTO: null

Predsjednik Udruženja "Zavet otadžbini" iz Beograda Milenko Karišik uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku u kojem ga poziva da umjesto što izjavama priziva rat, ispuni svoju dužnost - da se bori za mir.

"Kao visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Incko je dužan da se bori za mir. Umesto toga, on svojim izjavama priziva rat i preti da će zatražiti vojnu intervenciju protiv Republike Srpske, i to intervenciju onih koji su izazvali opšti haos u Avganistanu, Iraku, Libiji i Siriji", naveo je Karišik u pismu. 

On kaže da Incko prijeti intervencijama onih koji su okupirali Kosovo i Metohiju, kolijevku srpskog naroda i države, a da osiromašeni uranijum koji su bacili i dalje ubija narod u Srbiji i Republici Srpskoj. 

Karišik je istakao da Incko svojim postupcima i prijetnjama intervencijom podstiče državni terorizam velikih naroda nad malim. 

"Incko će na taj način izazvati veliko zlo. Da li je svestan da Republika Srpska više nije sama, da je nestao unipolarni svet?", pita Karišik i kaže da je upravo intervencijama koje Incko spominje izazvan terorizam od koga ginu nedužni ljudi širom Evrope. 

Komentarišući Inckovu izjavu da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "prešao crvenu liniju", Karišik je naglasio da je Incko tu liniju sam zacrtao, ali da ju je i odavno prešao tako što se opredijelio za isključivo jednu stranu u BiH - da izvršava volju Bakira Izetbegovića. 

"Incko je otišao i van BiH, pa je izjavio da će se Melanija Tramp `setiti šta je radila JNA u Sloveniji`. Setiće se ona i poruka koje su joj preneli deda i otac - od čije okupacije je srpska vojska oslobodila Sloveniju 1918. godine", dodao je Karišik. 

On smatra bi međunarodna zajednica, kada bi zaista bila ono za šta se predstavlja, odavno intervenisala i smijenila visokog predstavnika u BiH. 

"Očito da je on pod zaštitom onih čiju volju izvršava, onih koji ga `debelo` plaćaju u zemlji u kojoj vlada siromaštvo među pripadnicima sva tri naroda. Incko svojim postupcima ne želi dobro nijednom narodu u BiH", poručio je Karišik u otvorenom pismu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )